loader

Sondaj Tradeville: Recomandari din partea brokerilor si platforme performante, principalele asteptari ale investitorilor

Principalele asteptari din partea investitorilor de la compania de brokeraj cu care colaboreaza se refera la oferirea de recomandari privind oportunitati de investitii sau de analize macro si pe companii, precum si furnizarea unor platforme de tranzactionare rapide si complexe, arata un sondaj realizat de Tradeville, lider de piata in tranzactionarea online din Romania.

Astfel, 75% dintre investitori au indicat faptul ca vor ca brokerii sa le semnaleze oportunitatile investitionale, in timp ce 64% dintre acestia au declarat ca doresc sa primeasca analize privind contextul pietei (trenduri macroeconomice, date economice, stiri). De asemenea, peste 63% dintre respondenti spun ca se asteapta ca brokerii lor sa le furnizeze opinii despre companiile pe care acestia le urmaresc.

 

“Rezultatele sondajului arata ca investitorul roman a devenit din ce in ce mai sensibil la informatii, asteptarile sale cu privire la brokerul cu care colaboreaza referindu-se preponderent la furnizarea de know-how. Raspunzand asteptarilor investitorilor, Tradeville a alocat mai multe resurse pentru identificarea oportunitatilor din piete in cadrul serviciului deja existent, Oportunitatea Momentului”, a declarat Cosmin Marinescu, Director General Adjunct, Tradeville.

 

O alta concluzie interesanta a studiului a fost aceea ca platforma de tranzactionare este foarte importanta, 40% dintre respondenti indicand-o ca fiind punctul forte al Tradeville. “Ne bucuram de acest rezultat, intrucat am investit constant in platforma noastra. Spre exemplu, in contextul in care 30% dintre clientii Tradeville tranzactioneaza de pe platforme mobile, am realizat recent un update al aplicatiilor mobile, astfel incat acestea sa ofere cat mai multe functionalitati”, a adaugat Cosmin Marinescu.

 

Printre noile functionalitati puse la dispozitia clientilor Tradeville in cadrul aplicatiilor mobile se numara posibilitatea de vizualizare si configurare a listelor personale definite in platforma web, posibilitatea de a efectua un ordin nou direct din lista de cotatii, prin actionarea butoanelor Bid sau Ask, precum si suplimentarea detaliilor de cotatii cu informatii despre capitalizare, randament dividende, PER, EPS, etc.

 

Alaturi de platforma, un alt aspect foarte important pentru investitori este legat de serviciile de relatii cu clientii, 45% dintre acestia declarand ca se asteapta ca brokerul sa le ofere asistenta administrativa (pentru completarea documentelor, obtinerea de extrase de la Depozitarul Central, etc.). De altfel, printre cele mai apreciate servicii ale Tradeville se numara promptitudinea raspunsurilor brokerilor la intrebari sau sesizari, calitatea acestora, dar si aspecte operationale precum rapiditatea transferurilor bancare sau numarul de banci prin care pot face retrageri sau alimentari.

 

„Tradeville este alegerea investitorilor de retail si, intrucat satisfactia clientilor este importanta pentru noi, am optimizat serviciul de mesagerie din cadrul platformei, prin reconfigurarea sa, pentru a fi mai prietenos pentru utilizatori”, a precizat Cosmin Marinescu.

 

Conform datelor BVB, Tradeville este cea mai activa casa de brokeraj de pe BVB, cu peste 1,200 de tranzactii intermediate ieri.
 

Autori

foto
TRADEVILLE SA