loader
Sondaj global PwC: 74% dintre companii vor sa investeasca in solutii de tehnologie in domeniul resurselor umane pentru a imbunatati procesele

Sondaj global PwC: 74% dintre companii vor sa investeasca in solutii de tehnologie in domeniul resurselor umane pentru a imbunatati procesele

Sondajul PwC Human Resources Technology a fost realizat in randul a 600 de lideri de HR de pe sase continente

Atragerea si pastrarea talentelor in companie, dezvoltarea angajatilor pentru a-si atinge potentialul si imbunatatirea modului de lucru sunt principalele provocari ale anului 2020 pentru liderii departamentelor de resurse umane, potrivit sondajului global PwC Human Resources Technology.

Pentru a rezolva aceste provocari, 74% dintre cei chestionati intentioneaza sa isi majoreze investitiile in tehnologie, iar 79% vor sa adopte tehnologii bazate pe Inteligenta Artificiala pana in 2022.

Intrebati ce tip de tehnologii vor sa foloseasca, respondentii au mentionat una sau mai multe zone de interes, astfel: 49% au indicat recrutarea de  talente, 48% - imbunatatirea experientei angajatilor, 46%  - cartografierea competentelor / a parcursului carierei, 45% - recrutarea inteligenta, 45% - automatizarea proceselor, 36% - traininguri personalizate.

Generatia actuala de tehnologii are solutii pentru fiecare aspect al departamentelor de resurse umane si monitorizeaza fiecare dimensiune a muncii, aducand beneficii importante. Totusi, in cadrul transformarii digitale, adoptarea tehnologiilor emergente este doar un pas, cel mai important obiectiv fiind dezvoltarea fortei de munca si deschiderea culturii organizationale catre inovatie si schimbare. Prin urmare, provocarea reala este adoptarea tehnologiilor de catre angajati care trebuie sprijiniti in acest demers cu traininguri si alte modalitati de stimulare”, a declarat Ionut Sas, Partener, People and Organisation Leader PwC Romania.

Sondajul a aratat ca 82% dintre companii considera ca adoptarea noilor tehnologii de catre angajati nu este un proces simplu si se gandesc la strategii pentru imbunatatirea competentelor digitale ale acestora, stimulente si transformarea procesului intr-unul agreabil, asemanator unui joc, pentru cresterea ratelor de adoptie.

Piata globala a solutiilor tech pentru resurse umane, dezvoltate in cloud, s-a dezvoltat foarte mult in ultimii 10 ani, ajungand la o valoare de 148 miliarde de dolari. Este un segment in care apar si cele mai multe start-up-uri, cu inovatii care promit sa ajute companiile sa fie conectate permanent cu angajatii si retelele de recrutare de talente, potrivit raportului.

Sondajul PwC Human Resources Technology a fost realizat in randul a 600 de lideri de HR de pe sase continente.

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi incredere in cadrul societatii si de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Firmele din reteaua PwC ajuta oamenii si organizatiile sa creeze valoarea adaugata de care au nevoie. Suntem o retea de firme prezenta in 158 de tari cu mai mult de 276.000 de profesionisti ce ofera servicii de calitate in domeniul auditului, consultantei fiscale si consultantei pentru afaceri.

Descoperiti mai multe informatii despre noi vizitand site-ul www.pwc.ro.