loader
Solutii inteligente, digitale, de distributie a energiei electrice de la Schneider Electric pentru Primul Spital National de Copii pentru Cancer, Boli Grave si Trauma

Solutii inteligente, digitale, de distributie a energiei electrice de la Schneider Electric pentru Primul Spital National de Copii pentru Cancer, Boli Grave si Trauma

Pe langa faptul ca este un proiect complex si provocator din punct de vedere profesional, acesta este si un proiect de suflet

Schneider Electric implementeaza o solutie inteligenta, scalabila, digitala de distributie a energiei electrice, alaturi de partenerul sau IMSAT Groupe SNEF la Primul Spital National de Copii pentru Cancer, Boli Grave si Trauma - #NoiFacemUnSpital, construit de Daruieste Viata in curtea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Marie S. Curie.

Principalele cerinte solicitate in ceea ce priveste instalatia electrica au fost legate de fiabilitate, siguranta si scalabilitate,” explica Mihaela Gusa, Health & Hotels Segment Manager Schneider Electric Romania. „Cunoscand importanta instalatiei electrice in functionarea unei cladiri cu destinatie de spital, cerintele ridicate din punct de vedere fiabilitate si importanta unei activitati de intretinere proactiva mai curand decat reactiva, compania noastra a propus solutii de tablouri electrice testate, Prisma Plus, in varianta comunicanta. Prin utilizarea aplicatiei Ecostruxure Facility Expert Logbook, tablourile electrice au primit coduri QR, cu ajutorul carora documen-tatia tehnica aferenta a fost livrata in format digital. De asemenea, prin utilizarea acestei aplicatii, activitatile de intretinere pot fi organizate si urmarite, asigurandu-se trasabilitatea acestora.”

Tablourilor electrice li s-au adaugat trei UPS-uri performante, care asigura disponibilitatea energiei electrice 24/7, pentru siguranta pacientilor si a personalului medical, dar si echipa-mente de medie tensiune conectate, echipate cu senzori de temperatura cu comunicatie wireless, TH110.

Toate aceste echipamente electrice conectate vor fi integrate in solutii de Building Manage-ment si de management energetic care vor conduce la o operare facila a cladirii, la eficienta energetica si operationala crescute si, de asemenea, la o crestere a duratei de viata a echipa-mentelor”, continua Mihaela Gusa.

Pe langa faptul ca este un proiect complex si provocator din punct de vedere profesional, acesta este si un proiect de suflet pentru intreaga noastra echipa si pentru partenerii nostri de implementare, pentru ca toti stim cata nevoie avem de un spital de oncologie pentru copii si toti ne dorim ca acesta sa functioneze in conditii optime si sa salveze cat mai multe vieti,” spune Lucian Enaru, Country General Manager Romania si Republica Moldova.

Proiectul asociatiei Daruieste Viata si-a propus sa devina un model pentru sistemul medical din Romania in ceea ce priveste infrastructura, a evoluat sub auspiciile tehnologiilor si prin colaborare cu cei mai profesionisti parteneri. Proiectul a inceput in 2015, din dorinta de a moderniza conditiile de pe sectia de onco-pediatrie a spitalului Marie Curie si a crescut pana la un spital complet, cu doua cladiri. In prezent se lucreaza la instalatiile si compartimentarile pentru prima cladire si la masterplanul pentru a doua.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului. Le oferim tuturor ocazia de a face mai multe lucruri cu mai putine resurse, asigurand prezenta vietii oriunde, oricand si pentru oricine - Life is On!

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii pe zona energetica de automatizari in timp real, de software si servicii integrate pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care impartaseste telul si valorile noastre.

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL