loader

Se apropie termenul limita pentru inregistrarea ca platitor de taxa pe constructii

Impozitul pe constructii – inregistrarea ca platitor prin depunerea formularului 010 „Declaratie de inregistrare fiscala / Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica”

Potrivit prevederilor Ordonantei de Guvern nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, legate de inregistrarea fiscala a contribuabililor, coroborat cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, legate de impozitul pe constructii, contribuabilii care datoreaza impozit pe constructii au obligatia sa depuna la autoritatile fiscale o declaratie de mentiuni (i.e. formularul 010) in termen de 30 de zile scurse de la data la care au devenit subiect al acestui impozit, in vederea modificarii vectorului fiscal.

 

Va informam, totodata, ca formularul 010 „Declaratie de inregistrare fiscala / Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica” a fost modificat in acest sens si republicat prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 35/2014 privind modificarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 262/2007 pentru aprobarea formularelor de inregistrare fiscala a contribuabililor.

 

Va atragem atentia ca face obiectul impozitului si valoarea imbunatatirilor facute la imobile luate cu chirie, in cazul in care pentru acestea nu se datoreaza impozit pe cladiri conform titlului IX din Codul fiscal.

 

Formularul 010 actualizat este disponibil pe site-ul ANAF, la urmatoarea adresa URL:
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/dec_010_2014.pdf

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL