loader

Rolul CFO-ului intr-o organizatie

Pentru a-si indeplini toate obligatiile in vederea cresterii si protejarii organizatiei, liderii financiari sunt nevoiti sa transpuna si sa integreze un model digital de afaceri. De asemenea, ei sunt nevoiti sa joace un rol cheie in promptitudinea si increderea organizatiei de a actiona si reactiona urgent.

Rolul CFO-ului este perturbat de inovatia digitala, proliferarea datelor, intr-un mediu volatil riscant cu din ce in ce mai multe reglementari. Directorii financiari care nu isi definesc rolul intr-un mod proactiv, ca un raspuns pentru aceste forte majore, risca sa isi compromita abilitatea de a construi strategii alaturi de CEO si de a impulsiona inovatia atat de necesara pentru o crestere sustenabila. 

 

In primul studiu EY “The DNA of the CFO”, realizat in 2010, am reusit sa conturam un rol care deja s-a extins pentru a cuprinde atat abilitatile financiare traditionale, cat si responsabilitati mai strategice si orientate catre piata. 6 ani mai tarziu, in cel mai recent studiu al nostru cu privire la directorii financiari, am descoperit faptul ca schimbarea este mult mai rapida decat multi ar fi putut sa creada ca este posibil. 

 

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici.

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL