loader

Rezervele globale de petrol si gaze in usoara crestere

Rezervele globale de petrol au crescut cu 1% iar rezervele de gaze cu 4% in 2011. Veniturile in industria de petrol si gaze au inregistrat o crestere de 27% in acelasi an. La baza acestei cresteri au stat cheltuielile mai mari cu 19% alocate explorarii si dezvoltarii in 2011.

Cheltuieli de capital


Totalul global al cheltuielilor de capital realizate de companiile incluse in studiu a fost de 480,5 miliarde de USD in 2011, reprezentand o scadere de 3% fata de 2010. Cu toate acestea, respectivele companii au facut investitii semnificative in identificarea de noi resurse si in dezvoltarea rezervelor existente, intensificand explorarea si crescand cheltuielile alocate la 384,2 miliarde de USD, cu 19% mai mult fata de 2010.


Rezervele de petrol si gaze


Rezervele globale de petrol au crescut in fiecare an al perioadei studiate (2007-2011), inregistrand o crestere de 1% in 2011. Productia globala de petrol a scazut cu 4% in 2011, fiind afectata in special de declinul inregistrat in regiunile din Africa si Orientul Mijlociu, datorat in mare parte instabilitatii politice, precum si de declinul inregistrat in Europa, ca urmare a scaderii constante a investitiilor pe durata mai multor ani.


Rezervele globale de gaze naturale au crescut cu 4% in 2011, inregistrand o crestere totala de 27% in perioada de 5 ani cuprinsa de studiu. Productia de gaze naturale a crescut cu 4% in 2011. Cele mai mari cresteri, atat la nivelul rezervelor, cat si la cel al productiei de gaze, au fost inregistrate, in 2011, in zona Asia-Pacific si SUA.


Venituri si profit


Cresterile de pret ale petrolului si gazelor naturale au dus la o crestere de 27% a veniturilor realizate din activitatea de productie a companiilor incluse in studiu, inregistrand o valoare totala de 1,2 trilioane de USD. Costurile de productie au crescut cu 31% in 2011, datorita cresterii costurilor cu forta de munca si serviciile si cresterii cheltuielilor si taxelor de productie. Profitul inregistrat dupa deducerea taxelor pe zona upstream la nivel global a crescut cu 29% fata de anul


2010, profitul inregistrat de companii, in 2011, fiind de 319,9 miliarde de USD.    


Totusi, rezultatele inregistrate in industria de petrol si gaze in 2011 au fost mixte. Preturile au atins niveluri destul de ridicate ceea ce a permis companiilor realizarea unor venituri in crestere, insa costul inflatiei a fost resimtit in segmentul upstream. In acest context, controlul costurilor si reducerea riscurilor au dobandit o importanta tot mai mare in eforturile facute de companii pentru a creste.


Nota pentru editori


StudiulGlobal Oil and Gas Reserves este o compilatie si o analiza a informatiilor facute publice de companii din segmentul de petrol si gaze in cadrul rapoartelor lor anuale depuse la Securities and Exchange Commission a SUA. Acest studiu include rezultatele din exploatare si productie (E&P) la nivel global si regional raportate de 75 de companii pe o perioada de 5 ani, din 2007 pana in 2011. Rezultatele acestor companii sunt, in general, reprezentative pentru activitatea E&P la nivelul intregii industrii, exceptie facand anumite companii nationale de petrol care nu-si publica datele financiare si operationale si ale caror performante pot fi semnificativ diferite.


Despre Ernst & Young


Ernst & Young este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 167,000 de angajati in 700 de birouri din 140 de tari si venituri de aproximativ 24.4 miliarde dolari in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2012. Reteaua noastra este cea mai integrata la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajuta sa le acordam clientilor servicii prin care sa beneficieze de oportunitatile din intreaga lume. In Romania, Ernst & Young este unul dintre liderii de pe piata serviciilor profesionale inca de la infiintare, in anul 1992. Cei peste 450 angajati din Romania si Republica Moldova furnizeaza servicii integrate de audit, asistenta fiscala, asistenta in tranzactii si servicii de asistenta in afaceri catre companii multinationale si locale. Avem birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Chisinau. Pentru mai multe informatii, vizitati pagina noastra de internet: www.ey.com.


Vizualizeaza studiul integral in limba engleza in varianta pdf atasata.