loader

Raport de investitii - Romania 6 decembrie

Stiri: OMV Petrom si ExxonMobil au inceput studiile 3D in Marea Neagra; SIF Oltenia a atins o participatie a fondurilor proprii de 5 la suta la Bursa de Valori Bucuresti; Impact Developer & Contractor va discuta reducerea capitalului social in cadrul intalnirii actionarilor; ANRE propune Transelectrica sa pastreze acelasi tarif de transport si in 2013


OMVPetrom si ExxonMobil Explorare si Productie Romania Ltd au inceput studiul de seismica 3D din Marea Neagra. Studiul acopera aproximativ 6.000 de kilometri patrati in larg in zona blocului Neptun din sectorul romanesc al Marii Negre si va dura sase luni. OMV Petrom este operatorul programului seismic. ExxonMobil si OMV Petrom va folosi datele colectate de la acest program seismic si de la cel anterior desfasurat in perioada 2009-2010, pentru a evalua in continuare fezabilitatea comerciala si tehnica a depozitului de gaz Domino descoperit si anuntat la inceputul acestui an.


SIFOltenia (SIF5) a informat ca, dupa finalizarea de ieri a unei tranzactii in valoare de 7.7 mil lei, fondul a ajuns la o participatie a capitalurilor proprii de 5% in cadrul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).


Dezvoltatorul imobiliarImpact Developer & Contractor (IMP) a adaugat pe agenda intalnirii generale a actionarilor reducerea capitalului social de la 197.8 mil lei la 19.7 mil lei, prin reducerea valorii nominale a actiunilor de la 1 leu la 0,1 lei. Intalnirea actionarilor este programata pentru 20 decembrie, cand actionarii pot aproba, de asemenea, o emisiune de obligatiuni convertibile, cu o valoare maxima de 20 RON mil sau 30 mil lei.


Autoritatea de reglementare in sectorul energetic (ANRE) a propus ca tariful de transport al Transelectrica pentru anul 2013 sa ramana la nivelul existent de 18.77 lei / MWh. Tarifele ar putea fi revizuite iniulie 2013. Acest lucru vine ca o surpriza, mai ales dupa declaratiile relativ recente ale unui functionar ANRE ca tarifele aveau in vedere o crestere de 10%. In 2013 ar trebui sa inceapa a treia sesiune de reglementare pentru o perioada de cinci ani, dar in schimb 2013 va fi un an de tranzitie si noua perioada ar trebui sa inceapa in 2014.