loader

Restituirea partiala a accizei pentru motorina pentru anumiti operatori economici

Restituirea partiala a accizei pentru motorina pentru anumiti operatori economici (Ordonanta de urgenta nr. 14 / 2014 publicata in Monitorul Oficial nr. 241 in data de 4 aprilie 2014)

Conform Ordonantei de urgenta, acciza pentru motorina este diminuata cu 40 euro/1000 litri, respectiv cu 47,34 euro/tona, pentru motorina utilizata drept combustibil in urmatoarele scopuri:


- transport rutier de marfuri in cont propriu sau pentru alte persoane, cu autovehicule sau ansambluri de vehicule articulate destinate exclusiv transportului rutier de marfuri si cu o greutate bruta maxima autorizata de cel putin 7,5 tone;


- transportul de persoane, regulat sau ocazional, exclusiv transportul public local de persoane, cu un autovehicul din categoria M2 sau M3.


Reducerea nivelului accizelor se realizeaza prin restituirea diferentei dintre nivelul standard al accizelor si nivelul redus al accizelor catre operatori economici licentiati in UE.


Aceasta masura se aplica pana la 31 martie 2019, pentru motorina achizitionata dupa data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta nr. 14 / 2014.

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL