loader

Raport de investitii - Romania

Gazprom ar putea cumpara 60 de statii de benzina ale OMV Petrom ; Romania sustine taxa pe tranzactiile financiare propusa in cadrul UE; Doi membri din cadrul CA al Transgaz ar putea fi revocati din functie in ianuarie 2013, dupa intalnirea actionarilor;

Gazprom ar putea cumpara 60 de statii de benzina ale OMV Petrom
Potrivit unor surse de pe piata, Gazprom Neft, prin intermediul filialei sale din Serbia se pregateste sa intrepe piata din Romania prin achizitia a 60 de statii de distributie OMV Petrom. Zvonurile vin dupa anuntul recent conform caruia filiala din Serbia a cumparat 28 de statii de distributie carburanti in Bosnia-Hertegovina de la OMV, fara a fi precizata valoarea tranzactiei.


Romania sustine taxa pe tranzactiile financiare propusa in cadrul UE
Potrivit purtatorului de cuvant  al Guvernului Romania va sprijini introducerea taxei pe tranzactiile financiare, in cazul in care va exista un consens larg in randul tarilor europene.Pentru moment nu putem estima potentialul impactul al unei astfel de taxe  in cadrul BRD-GSG sau Banca Transilvania, dar putem considera ca ar fi un impact limitat, deoarece activitatile comerciale nu sunt semnificative pentru ei.


Doi membri din cadrul CA al Transgaz ar putea fi revocati din functie in ianuarie, dupa intalnirea actionarilor
Transgaz convoaca o sedinta generala cu actionarii companiei 17 ianuarie 2013 solicitand actionarilor, printre altele, de a revoca mandatul a doi membri ai consiliului de administratie si alegerea altor doi membri temporari, pana la punerea in aplicare a Ordonantei Guvernului 109/2011. Propunerea de a inlocui doi membri a venit de la actionarul majoritar al Transgaz.