loader
PwC va investi 6 milioane dolari pentru dezvoltarea ESG in statele din regiunea Europei Centrale si de Est, inclusiv Romania

PwC va investi 6 milioane dolari pentru dezvoltarea ESG in statele din regiunea Europei Centrale si de Est, inclusiv Romania

PwC ECE va continua investitiile in consolidarea serviciilor pentru clienti: audit extins, transformare digitala, prevenirea criminalitatii financiare, cloud computing, robotica si automatizare.

PwC Europa Centrala si de Est (ECE) va investi 6 milioane de dolari in urmatorii doi ani pentru a dezvolta serviciile dedicate politicilor de mediu, sustenabilitate si guvernanta (ESG), in cele 29 de state din regiune, inclusiv Romania, si va infiinta un centru de excelenta pentru a consilia clientii cu privire la strategia si raportarea in acest domeniu.

Anuntul a fost facut cu ocazia evenimentului de lansare regionala a noii strategii globale „The New Equation”, axata pe patru piloni: ESG, imbunatatirea competentelor (upskilling), oameni si reducerea emisiilor de carbon.

”Pentru a reusi in actualul climat global, companiile trebuie sa castige increderea partilor interesate si sa ofere rezultate sustinute. Prin capabilitatile noastre din PwC ECE, asociate cu investitii inteligente si angajament fata de clienti si partile interesate, putem contribui la consolidarea increderii in societatile noastre si la crearea de solutii durabile la provocarile cu care ne confruntam”, a declarat Nick Kós, CEO PwC ECE.

”Sub presiunea reglementarilor, a investitorilor si a societatii, mediul de afaceri trebuie sa demonstreze ca poate crea valoare pe termen lung gestionand problemele ESG. In acest context, companiile vor traversa in urmatoarea perioada tranzitia catre modele de operare eficiente, responsabile si transparente care necesita transformare, cerinte de conformare, raportare si implementare a tehnologiilor adecvate”, a declarat Dinu Bumbacea, Country Managing Partner PwC Romania si Moldova.

Investitii suplimentare in dezvoltarea oamenilor si a portofoliului de servicii

In acelasi timp, PwC ECE va continua investitiile in consolidarea serviciilor pentru clienti: audit extins, transformare digitala, prevenirea criminalitatii financiare, cloud computing, robotica si automatizare.

Angajamentele suplimentare includ un program ambitios de imbunatatire a competentelor digitale ale celor 12.000 de angajati din Europa Centrala si de Est pana la sfarsitul anului fiscal 2022, precum si indeplinirea angajamentului global de a atinge zero emisii de carbon pana in 2030.

De asemenea, PwC ECE are in vedere extinderea programelor de voluntariat pro bono in intreaga regiune pentru a imbunatati competentele digitale ale copiilor  si comunitatilor defavorizate. Compania are deja un program de educatie in domeniul securitatii cibernetice in 5 tari din regiune care a fost initiat de Romania si care urmeaza sa fie extins in alte teritorii.

Compania va aloca peste 10 milioane dolari pentru dezvoltarea angajatilor, pentru starea de bine si sanatatea acestora, inclusiv implementarea ”Flexible Friday”. Avand in vedere tendintele in schimbare a fortei de munca si a impactului pandemiei asupra angajatilor, PwC ECE a implementat oficial o politica de lucru hibrida in toata regiunea, asteptarile fiind ca 40-60% din timpul de lucru sa se desfasoare de la distanta pe termen lung.

PwC ECE cuprinde 29 de state, printre care Romania, Bulgaria, Polonia, Cehia, Ungaria, Croatia, Slovenia, mai mult de 12.000 de angajati.

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi incredere in cadrul societatii si de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o retea de firme prezenta in 155 de tari cu mai mult de 284.000 de profesionisti ce ofera servicii de calitate in domeniul auditului, consultantei fiscale si consultantei pentru afaceri. Spuneti-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastra si descoperiti mai multe informatii despre noi vizitand site-ul www.pwc.ro.

PwC se refera la reteaua de firme PwC si/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridica.

Autori

foto
PRICEWATERHOUSECOOPERS SERVICII SRL