loader

Pledoarie pentru evidence-based HR – puntea dintre oameni si furnizarea unei strategii de afaceri

Un nou raport Economist Intelligence Unit, facut in numele KPMG International, prezinta constatari importante despre utilizarea Big Data de catre companiile de top din lume, utilizare prin care se depisteaza conexiunile dintre initiativele de management ale oamenilor si rezultatele afacerii, subliniind ca este timpul ca executivii C-level si liderii din domeniul HR sa se axeze pe evidence-based HR si analize avansate, riscand altfel sa piarda teren.

In linii mari, evidence-based HR se refera la folosirea datelor, analizelor si cercetarilor pentru a intelege conexiunea dintre practicile de management ale oamenilor si rezultatele obtinute la nivel de afacere, cum sunt profitabilitatea, satisfactia cientului si calitatea.

 

Totusi, in timp ce dezvoltarea evidence-based HR ia amploare, raportul KPMG efectuat impreuna cu publicatia Economist Intelligence Unit (EIU) “Evidence-based HR – Puntea dintre angajatii tai si livrarea unei strategii de afaceri” releva faptul ca aceasta noua era a managementului oamenilor, bazat pe elemente concrete, nu este deloc garantata. 
 

Aspectele legate de talent sunt in mod cert pe agenda managerilor – organizatiile din intreaga lume se confrunta cu probleme legate de reglementari, cerintele clientilor, talent si cererile de forta de munca. Acum, mai mult ca niciodata, domeniul resurselor umane are oportunitatea de a crea o parghie intre tehnologie si date pentru a-si demonstra abilitatea de a livra in ciuda acestor probleme.

 

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici.

Autori

foto
KPMG ROMANIA SRL