70% dintre IMM-uri cred ca amenintarile cibernetice devin din ce in ce mai mult un risc de afaceri. Este rezultatul unei cercetari realizate de Microsoft in Statele Unite, in aprilie 2022, la nivelul a 150 de intreprinderi mici si mijlocii. Studiul arata ca 1 din 4 intreprinderi mici si mijlocii a fost afectata de o bresa de securitate in ultimul an si nu a avut resursele pentru a se apara de atacuri cibernetice.
Potrivit analizei Microsoft, care si-a propus sa inteleaga mai bine nevoile in materie de securitate ale IMM-urilor, multe dintre aceste companii nu au acces la resursele si echipamentele necesare prin care sa-si asigure un nivel ridicat de protectie in fata amenintarilor actuale de acest tip. In plus, 80% dintre IMM-uri au indicat ca folosesc o solutie traditionala antivirus, dar 93% sustin ca sunt in continuare ingrijorate de amplificarea numarului de atacuri cibernetice si de complexitatea acestora.
Solutia de securitate cibernetica Microsoft Defender for Business pune acum la dispozitia IMM-urilor acelasi nivel de securitate pe care se pot baza organizatiile mari care dispun de resurse importante in lupta cu atacurile cibernetice. Prin intermediul Defender for Business, aceste companii vor avea capabilitati de detectare si raspuns la punctele finale pentru a se proteja impotriva atacurilor de tip ransomware si a altor amenintari cibernetice complexe.
“Microsoft isi propune sa ajute toate organizatiile sa identifice solutiile potrivite pentru a-si asigura securitatea cibernetica. Suntem bucurosi ca putem oferi noi servicii care sustin acest mesaj. Prin intermediul solutiei Defender for Business, IMM-urile vor avea la dispozitie noi resurse care le vor ajuta sa detecteze, sa raspunda si sa se apere mai bine in fata amenintarilor cibernetice”, sustine Vasu Jakkal, CVP, Microsoft Security, Compliance, Identity, Management.
Serviciul Defeneder for Business poate fi implementat rapid de organizatiile de pretutindeni, fiind gandit astfel incat sa detecteze si sa remedieze automat diferite tipuri de amenintari. El este, de asemenea, inclus in suita Microsoft 365 Business Premium, solutia integrata de securitate si productivitate dedicata organizatiilor cu pana la 300 de angajati. Totodata, clientii au la dispozitie optiunea de a-l achizitiona independent.
Mai exact, noua solutie de securitate creata de Microsoft permite managementul amenintarilor si vulnerabilitatilor, ceea ce ajuta la evidentierea si prioritizarea acelor puncte slabe care reprezinta cel mai urgent si mai mare risc pentru afaceri. Cu ajutorul Defender for Business, companiile pot construi o baza solida pentru activitatea lor, prin descoperirea, prioritizarea si remedierea vulnerabilitatilor software si a configuratiilor gresite.
Totodata, optiunile de reducere a suprafetei de atac ajuta la minimizarea punctelor slabe, prin asigurarea unei mai bune securitati a dispozitivelor si aplicatiilor ce pot fi considerate vulnerabile in fata atacurilor cibernetice. Acest serviciu asigura si protectie de ultima generatie impotriva amenintarilor de tip malware, functionand ca un antivirus pentru dispozitive si in cloud.
Un alt beneficiu major al solutiei de securitate create de Microsoft este reprezentat de detectarea punctelor finale si raspuns, care ofera alerte de detectare si raspuns bazate pe tiparele de comportament, astfel incat IMM-urile sa identifice amenintarile recurente si sa le elimine.
Functia de investigare automata si remediere ajuta la extinderea operatiunilor de securitate prin examinarea alertelor si luarea de masuri imediate pentru a rezolva atacurile. Prin reducerea volumului de alerte si remedierea amenintarilor, Microsoft Defender for Business permite clientilor sa prioritizeze sarcinile si sa se concentreze pe amenintari mai sofisticate.
Securitatea cibernetica este una dintre ariile de focus pentru Microsoft, compania deruland multiple actiuni in directia combaterii amenintarilor cibernetice si a minimizarii riscurilor la care sunt expuse organizatiile de pretutindeni. Printre aceste actiuni se numara atat dezvoltarea de produse si servicii care sa ofere un nivel ridicat de protectie impotriva atacurilor cibernetice, cat si numeroase initiative si campanii de prevenire a criminalitatii cibernetice. Toate aceste demersuri se aliniaza misiunii companiei Microsoft, de a sprijini fiecare persoana din organizatie din lume sa-si valorifice pe deplin potentialul, prin intermediul tehnologiei.