loader
Orange Business Services incurajeaza preventia in securitate cibernetica si lanseaza o solutie de scanare continua a vulnerabilitatilor companiilor cu ajutorul AI

Orange Business Services incurajeaza preventia in securitate cibernetica si lanseaza o solutie de scanare continua a vulnerabilitatilor companiilor cu ajutorul AI

Vulnerabilitatile pot fi descoperite in website-uri, aplicatii web sau in alte resurse cu adrese IP publice proprii

Orange Business Services lanseaza comercial Threats Exposures Management, o platforma de management al vulnerabilitatilor care utilizeaza inteligenta artificiala pentru a scana, evalua si raporta riscurile de securitate ale companiilor ori ale institutiilor publice care isi desfasoara activitatea si in mediul online. Vulnerabilitatile pot fi descoperite in website-uri, aplicatii web sau in alte resurse cu adrese IP publice proprii.

Odata detectata de catre Threats Exposures Management, o vulnerabilitate poate fi evaluata si trimisa automat catre o platforma de management (SIEM - Security Information & Event Management) sau gestionata in cadrul departamentului specializat al clientului. De asemenea, solutia genereaza rapoarte periodice, pentru o vizibilitate crescuta in cadrul companiei asupra masurilor de preventie care pot fi luate, a rezolvarii incidentelor si monitorizarii acestora.

Datorita tehnologiei AI (inteligenta artificiala), utilizata in unul dintre modulele sale, Threats Exposures Management analizeaza cantitati semnificative de date pentru a identifica tendinte si modele in comportamentul atacurilor si vulnerabilitatilor, dar si pentru a releva istoricul de exploatare, potentialul de risc si impactul asupra afacerii. Cu aceste informatii, solutia furnizeaza evaluari si recomandari precise pentru managementul vulnerabilitatilor, ajutand organizatia sa prioritizeze si sa abordeze cele mai critice probleme de securitate.

Prin implementarea solutiei Threats Exposures Management de la Orange Business Services, organizatiile dobandesc: reactivitate imbunatatita, prin reducerea riscului exploatarii potentiale a vulnerabilitatilor de securitate de catre autorii atacurilor cibernetice, realizandu-se astfel o evaluare proactiva continua; eficienta operationala, deoarece prin evaluarea listei de vulnerabilitati ajuta expertii in securitate IT sa remedieze mai intai cele mai critice amenintari de securitate si sa le abordeze ulterior pe cele minore; acces la un proces de raportare rapida, prin reducerea volumului de lucru operational pentru a identifica si a prioritiza amenintarile de securitate, respectand atat reglementarile interne, cat si pe cele externe.

«Securitatea cibernetica este un domeniu critic in functionarea sanatoasa a unei companii. La fel ca in medicina, preventia este preferabila „medicatiei” ori interventiilor post factum in cazul unui atac. Threats Exposures Management nu este doar o solutie tehnologica, ci o abordare noua, inteligenta in ceea ce priveste securitatea, care ajuta marile organizatii sa fie in garda, sa-si cunoasca vulnerabilitatile si sa ia masuri la timp», spune Florin Popa, Director Business to Business Orange Romania.

Threats Exposures Management este un produs dezvoltat in Romania de catre o echipa de profesionisti in infosecurity, fiind administrat si integrat in infrastructura Orange Business Services. Solutia ajuta la protejarea datelor companiei, la luarea imediata a masurilor de securitate si prioritizarea rezolvarii acestora, fiind accesibila prin intermediul unei platforme web.

Mai multe detalii despre Threats Exposures Management: https://www.orange.ro/business/securitate-cibernetica/threats-exposures-management/

Autori

foto
ORANGE BUSINESS SERVICES SRL