loader
Microsoft Envision Romania - tehnologia si inovatiile digitale redefinesc dezvoltarea organizatiilor intr-o lume bazata pe hiper-conectivitate, automatizare si progresul AI

Microsoft Envision Romania - tehnologia si inovatiile digitale redefinesc dezvoltarea organizatiilor intr-o lume bazata pe hiper-conectivitate, automatizare si progresul AI

Un studiu realizat recent de PwC arata ca aproape jumatate dintre liderii companiilor din Europa Centrala si de Est sunt de parere ca organizatiile lor nu vor mai fi viabile din punct de vedere economic peste un deceniu, daca nu-si vor transforma afacerile

Organizatiile cauta astazi noi modalitati de reducere a cheltuielilor, de crestere a productivitatii si de asigurare a unei rentabilitati rapide, iar digitalizarea, prin solutiile de cloud si inteligenta artificiala, sta la baza indeplinirii acestor prioritati. Transformarea digitala si investitiile in tehnologie devin pentru organizatii, fie ele din sectorul privat sau cel public, o oportunitate semnificativa care le permite sa ramana nu doar competitive si productive, dar si sa genereze mai multa valoare in societate.

Un studiu realizat recent de PwC arata ca aproape jumatate dintre liderii companiilor din Europa Centrala si de Est sunt de parere ca organizatiile lor nu vor mai fi viabile din punct de vedere economic peste un deceniu, daca nu-si vor transforma afacerile. In acest context, investitiile in tehnologii digitale avansate, precum cloud si AI, dar si in solutii de automatizare se afla in fruntea obiectivelor pentru anul viitor.

Microsoft Envision Romania este un eveniment emblematic, cu traditie in Romania, si aduce anul acesta in prim-plan modalitatile prin care inovatia si tehnologia redefinesc dezvoltarea organizatiilor intr-o lume bazata pe hiper-conectivitate, automatizare si progresul inteligentei artificiale.

Lideri de business, reprezentanti din conducerea Microsoft la nivel regional si local, voci ale celor mai dinamice startup-uri din Romania, precum si inalti reprezentanti ai sectorului public vor explora, pe 29 martie, la Palatul Parlamentului, oportunitatile pe care tehnologia le ofera atat mediului de business, dar si sectorului public din Romania.

Bogdan Putinica – General Manager Microsoft Romania, va vorbi, in deschidere evenimentului, despre modul in care organizatiile pot genera mai multa valoare prin investitii in tehnologie, dar si despre oportunitatile pe care Romania le creeaza si rolul pe care industria IT il are in dezvoltarea durabila a tarii. La randul sau, Michelle Simmons – General Manager CEE Multi Country Region la Microsoft - va aborda tema rezilientei, a eficientizarii costurilor si a dezvoltarii organizatiilor chiar si in perioadele marcate de schimbari si provocari. 

Dincolo de produsele si serviciile prin care Microsoft sustine de decenii dezvoltarea digitala si tehnologica la toate nivelurile economiei si societatii, rolul nostru ca lider al acestei industrii vine si cu responsabilitatea de a contribui direct la acest proces prin educatie, informatie si crearea de sinergii pozitive intre toti potentialii participanti.

Ne bucuram sa vedem ca, pentru multi dintre clientii nostri, transformarea afacerii prin intermediul tehnologiei cloud si a solutiilor AI are loc in saptamani, nu in ani. Este din ce in ce mai evident faptul ca organizatiile din sectorul public si din cel privat care folosesc tehnologia devin mai eficiente, fie ca genereaza mai multa valoare din investitiile existente, fie ca isi consolideaza activitatea pentru a reduce costuri, precum si complexitatea operationala.

Pe 29 martie, Microsoft, prin forta celei mai integrate platforme de cloud si descoperirile de ultima ora in domeniul inteligentei artificiale, isi reafirma angajamentul de a aduce tehnologia mai aproape de oameni. Succesul asa cum il vedem noi – avansarea Romaniei ca lider de inovatie si productie digitala – nu poate fi decat rezultatul unor actiuni comune ale mediului de afaceri, alaturi de organizatiile din sectorul non-guvernamental, de cele din sfera publica si de comunitatea academica. Microsoft Envision este parte din acest efort, fiecare editie propunandu-si sa actualizeze aceasta viziune comuna asupra unui viitor digital pentru Romania si oferind un loc pentru conversatiile si dezbaterile care au puterea de a transforma aceasta ambitie in realitate”, afirma Bogdan Putinica, General Manager Microsoft Romania.

Tot in prima parte a evenimentului, lideri ai unor companii de top din Romania, precum BCR, Regina Maria, Cargus si Profi, vor demonstra beneficiile digitalizarii pentru sectoarele de business in care activeaza, prezentand povesti de succes ale implementarii celor mai noi solutii digitale dezvoltate de Microsoft.

Ca in fiecare an, compania Orange Business Services va fi prezenta pe scena Microsoft Envision Romania, in calitate de partener principal, reprezentantii sai aducand in atentia participantilor teme privind accelerarea procesului de transformare digitala in companii.

Cea de-a doua parte a Microsoft Envision Romania are ca focus avantajele digitalizarii sectorului public, precum si rolul securitatii cibernetice in construirea unui viitor digital sigur pentru toate organizatiile. Anton Rog – General de Brigada si Director General al Centrului National Cyberint – va vorbi despre evolutia peisajului cibernetic si solutiile pe care companiile, dar si institutiile statului le au pentru a combate acest fenomen ce afecteaza economia globala. De asemenea, in a doua parte a evenimentului, experti Microsoft, dar si reprezentanti ai unor companii si start-up-uri din domeniul sanatatii, vor expune motivele pentru care este importanta accelerarea transformarii digitale si intarirea securitatatii cibernetice in randul organizatiilor.

Evenimentul va avea loc in format fizic, iar formularul de inregistrare si agenda completa sunt disponibile aici.

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL