loader
Mentinerea controlului in cloud - Dezvoltarea si gestionarea unei strategii eficiente pentru folosirea tehnologiei cloud

Mentinerea controlului in cloud - Dezvoltarea si gestionarea unei strategii eficiente pentru folosirea tehnologiei cloud

Tehnologia cloud reprezinta viitorul, dar nu este o tehnologie perfecta.

Pentru a mentine controlul, organizatiile trebuie sa navigheze printre riscuri si complexitati pentru a se asigura ca au viziunea si concentrarea necesare pentru a pune in aplicare o strategie eficienta pentru folosirea tehnologiei cloud.

In acest studiu sunt analizate patru arii principale de implementare a tehnologiei cloud si cum se poate mentine controlul in aceasta zona:

Dezvoltarea unei strategii pentru tehnologia cloud in conformitate cu strategia generala de business, strategie care sa includa si selectarea furnizorului de servicii core de cloud.

Managementul talentelor si schimbarea organizationala pentru a face trecerea la o cultura a cloud-ului, asigurandu-se ca personalul se poate adapta la numeroasele schimbari procedurale si culturale pe care le implica adoptarea tehnologiei cloud.

Integrarea tehnologiei cloud in tehnologiile existente pentru a se asigura ca noua tehnologie poate functiona in actuala infrastructura a companiei.

Gestionarea riscului asociat tehnologiei cloud si asigurarea conformitatii tinand cont de faptul ca o companie poate externaliza serviciile IT, dar nu poate externaliza toate obligatiile de gestionare a riscurilor, atat cele legale cat si cele de reglementare.

Pentru mai multe detalii, puteti accesa studiul aici.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL