loader
Managerii estimeaza o crestere moderata a numarului de salariati in servicii si un avans al preturilor in constructii si in comertul cu amanuntul (INS)

Managerii estimeaza o crestere moderata a numarului de salariati in servicii si un avans al preturilor in constructii si in comertul cu amanuntul (INS)

Potrivit AGERPRES, managerii estimeaza o stabilitate a activitatii in industrie si servicii, o crestere moderata a numarului de salariati in servicii precum si un avans al preturilor in constructii si in comertul cu amanuntul, pana in martie.

In cadrul anchetei de conjunctura din luna ianuarie 2018, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +4%). Pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se estimeaza tendinta de scadere (sold conjunctural -33%).

 

Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +14%). Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucratoare, se precizeaza in comunicatul INS.

 

In sectorul constructiilor, este estimata o scadere a volumului productiei (sold conjunctural -18%) si un declin moderat al numarului de salariati (sold conjunctural -14%).

 

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza crestere a acestora (sold conjunctural +19%).

In comertul cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni o scadere moderata a activitatii economice (sold conjunctural -7%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra o reducere moderata (sold conjunctural -8%) iar numarul de salariati (sold conjunctural +3%) va ramane relativ stabil.

 

Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +22%).

 

Conform estimarilor din luna ianuarie 2018, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural 0%).

 

In sectorul de servicii se estimeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +6%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +9%). AGERPRES/(AS - editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)

 

https://www.agerpres.ro/economic
 

Autori

foto
AGENTIA NATIONALA DE PRESA AGERPRES