loader
Luna mai, a doua cea mai buna luna din istoria eJobs: 33.000 de joburi noi, 1,1 milioane de aplicari si peste 20.000 de candidati noi

Luna mai, a doua cea mai buna luna din istoria eJobs: 33.000 de joburi noi, 1,1 milioane de aplicari si peste 20.000 de candidati noi

Cu 33.000 de joburi noi, a fost marcat un salt de 23% fata de luna aprilie, fapt datorat in principal masurilor de relaxare si reluarii increderii angajatorilor in revenirea economica

Cea mai buna luna a acestui an si a doua cea mai buna din istorie, dupa ianuarie 2020. Asa arata radiografia rezultatelor lunii mai pentru eJobs, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania. Cu 33.000 de joburi noi, a fost marcat un salt de 23% fata de luna aprilie, fapt datorat in principal masurilor de relaxare si reluarii increderii angajatorilor in revenirea economica. Totodata, 20.000 de noi candidati si-au facut cont pe eJobs.ro, in timp ce numarul total de aplicari a ajuns la 1,1 milioane.

Vedem o intensificare a activitatii in sectoarele care au mers oricum bine in ultimul an, dar si o revenire a unor domenii care asteptau semnale de crestere economica, precum HoReCa. In acest caz, ridicarea restrictiilor, dar si apropierea sezonului estival a crescut semnificativ numarul de locuri de munca disponibile in piata. De altfel, ca si in cazul IT-ului, si in ceea ce-i priveste pe angajatorii din HoReCa, ne aflam in fata unei situatii foarte similare cu realitatea din 2018, 2019: devine foarte greu sa gasesti candidati in piata”, explica Roxana Draghici, Head of Sales, eJobs Romania.

Din cele peste 33.000 de joburi nou aparute in luna mai, 87% au fost postate de angajatorii din Romania, 7,8% de cei din strainatate si 5,2% au fost joburi remote. ”Atat pentru strainatate, cat si pentru remote vedem o crestere substantiala a numarului de pozitii nou deschise. In ceea ce priveste munca remote, surpriza este cu atat mai mare cu cat predictiile generale vizau o reintoarcere, din vara, a angajatilor la programul clasic de lucru, la birou. Cat despre angajatorii din afara tarii, pentru prima oara in ultimul an si jumatate scade numarul de joburi din medicina / sanatate, iar in topul clasamentului urca ofertele de munca din industria alimentara, constructii si turism / HoReCa”, mai spune Roxana Draghici. Germania si Olanda continua sa fie cei mai mari angajatori, insa locul al treilea este ocupat in luna mai de Spania, dupa o lunga perioada in care numarul de oferte a fost limitat.

Din cele aproximativ 30.000 de joburi care au fost postate de catre angajatorii din Romania, cele mai multe au vizat candidatii din retail. Sectorul de prestari servicii, industria alimentara si transport / logistica / import – export au fost urmatoarele cele mai mai active domenii in luna mai. HoReCa reintra in top, cu aproape 3.000 de joburi noi, depasind domenii precum call-center / BPO, telecom si chiar IT.

Cu toate acestea, cele mai multe aplicari de luna trecuta au ajuns la joburile din retail, IT, call-center / BPO, prestari servicii si banci / servicii financiare. Alaturi de angajatori, si candidatii se pare ca au prins mai multa incredere in contextul favorabil al pietei din acest moment si stau cu ochii pe joburile care apar in piata. Astfel, peste 20.000 de aplicanti noi si-au facut cont pe eJobs.ro in luna mai, iar numarul total de aplicanti pentru aceeasi luna a fost de aproximativ 120.000”, mai spune Roxana Draghici.

In acest moment, peste 33.000 de locuri de munca pentru Romania si strainatate sunt disponibile pe www.ejobs.ro. Pentru acestea sunt inregistrate, lunar, intre 1,1 si 1,5 milioane de aplicari si peste 120.000 de aplicanti care isi cauta activ un loc de munca.

Despre eJobs

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania si liderul pietei locale de profil. Incepand cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. eJobs.ro le ofera clientilor sai cea mai relevanta baza de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale si cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cele 4,6 milioane de CV-uri si cele peste 1,3 milioane de aplicari lunare constituie cea mai mare baza de candidati activi din Romania. Mai mult de 2 milioane de utilizatori unici folosesc in fiecare luna serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL