loader
Logiscool Romania contribuie la alfabetizarea digitala si uniformizarea educatiei prin Fundatia pentru Educatie Digitala

Logiscool Romania contribuie la alfabetizarea digitala si uniformizarea educatiei prin Fundatia pentru Educatie Digitala

Fundatia pentru Educatie Digitala urmareste sa ofere copiilor din comunitati rurale sau defavorizate acces universal la resurse pentru a-si dezvolta capacitatile cognitive si psiho-emotionale

Scoala online din ultimul an a dus la discrepante in educatia elevilor, intrucat lipsa interactiunilor de la cursuri a creat lacune atat in nivelul de cunostinte, cat si in cel social. In acest context, Logiscool Romania, scoala de programare pentru copii si adolescenti, se implica in comunitate si infiinteaza Fundatia pentru Educatie Digitala, prin care va contribui la alfabetizarea digitala si la uniformizarea educatiei in Romania.

Fundatia pentru Educatie Digitala urmareste sa ofere copiilor din comunitati rurale sau defavorizate acces universal la resurse pentru a-si dezvolta capacitatile cognitive si psiho-emotionale. Astfel, Fundatia pentru Educatie Digitala ofera un pachet educational care cuprinde atat abilitati hard, sub forma de cursuri de programare sau ateliere digitale, cat si abilitati soft, precum lucrul in echipa, comunicare sau inteligenta emotionala, prin initiative desfasurate impreuna cu partenerii fundatiei.

La Logiscool, ne-am asumat cu multa responsabilitate acest rol de a pregati elevii din perspectiva educatiei pentru viitor si de a sustine noile generatii in aceasta calatorie spre alfabetizare digitala. Educatia viitorului nu inseamna doar sa stapanesti teoretic sau tehnic un domeniu, ci inseamna mai ales sa fii abil, flexibil, sa stii sa lucrezi in echipa, sa ai capacitatea de a te adapta cu agilitate sau sa fii inteligent social, cultural si emotional. Astfel, implicarea Logiscool in Fundatia pentru Educatie Digitala a venit firesc, ca o continuare a strategiei noastre de a dezvolta educatia digitala in Romania”, spune Indira Abdulvoap, General Manager Logiscool Romania.

Abilitatile soft vor fi esentiale in viitor si vor deveni tot mai cautate pe piata muncii. In 2030, cele mai importante cinci abilitati pe care angajatorii le vor cauta la candidati vor fi empatia, capacitatea de leadership, gandirea critica, creativitatea si luarea de initiativa, confirma un studiu realizat de McKinsey Global Institute. 

Prin implicarea in Fundatia pentru Educatie Digitala, Logiscool isi propune sa faciliteze elevilor posibilitatea de a-si completa setul de abilitati tehnice cu cele soft, pentru a fi mai bine pregatiti pentru joburile viitorului. In aceasta directie, Fundatia pentru Educatie Digitala a incheiat un parteneriat cu Ashoka Romania, a caror misiune este de a construi retele puternice de inovatori sociali.

Aceasta initiativa vine si in sprijinul comunitatilor de elevi, profesori si parinti Logiscool care vor avea astfel acces la ateliere si prezentari tematice din spectrul changemaking skills - abilitati care sustin schimbari in societate sustinute de Ashoka Fellows.

La Ashoka, convingerea noastra este ca orice om este un creator de schimbare. Astfel, vedem implicarea noastra in dezvoltarea Fundatiei pentru Educatie Digitala ca pe o sansa de a ajuta oamenii din comunitatile din jurul nostru sa-si acceseze si sa isi dezvolte potentialul personal de changemaker” spune Ana Murray, co-director Ashoka Romania.

Fundatia pentru Educatie Digitala sustine copiii si tinerii in etapa de formare ca adulti si viitori candidati, pentru a completa parcursul lor profesional. Asocierea cu Ashoka Romania are ca scop oferirea unei perspective mai ample a ceea ce inseamna abilitatile de viitor si ghidarea tinerilor pentru a deveni creatori ai schimbarii, pentru a intelege schimbarea si pentru a o produce ei insisi.

Despre Logiscool

Logiscool Romania ofera cursuri de programare si robotica pentru copii si tineri cu varste cuprinse intre 7 si 17 ani. Infiintata in prima parte a anului 2018, Logiscool Romania numara deja peste 50 de scoli de programare la nivel national si este in continua expansiune.

Logiscool Romania face parte dintr-o retea internationala de centre educationale, prezenta in 20 tari din Europa, America si Asia. Pana acum, peste 100.000 de elevi au participat la cursurile, taberele si evenimentele conexe oferite de Logiscool, descoperind programarea intr-un mediu placut si inspirational.

Despre Ashoka

Ashoka este cea mai mare organizatie globala de promovare si sustinere a antreprenoriatului social si inovatiei sociale, clasata de NGO Advisor in primele 5 ONG-uri din lume. Ashoka este prezenta incepand din 2017 si in Romania, avand ca partener strategic Fundatia Romano-Americana, unde isi propune sa contribuie la crearea unei societati in care fiecare cetatean este un agent al schimbarii, capabil sa ia actiune in mod creativ pentru a rezolva probleme sociale.