loader
In ultimii 6 ani, clientii Orange au beneficiat de cele mai bune viteze medii de internet fix si mobil, conform raportului ANCOM

In ultimii 6 ani, clientii Orange au beneficiat de cele mai bune viteze medii de internet fix si mobil, conform raportului ANCOM

Viteza medie de download pentru internet mobil Orange s-a dublat in 6 ani iar cea pentru internet fix a crescut 2,5 ori

Conform unui raport semestrial ANCOM, privind utilizarea serviciilor de internet, realizat in baza masuratorilor facute de utilizatori romani prin Netograf.ro, clientii Orange Romania au avut, in ultimii 6 ani, cele mai mari viteze medii din Romania, atat pentru internetul fix, cat si pentru cel mobil. Orange Romania continua astfel sa fie reteaua care ofera clientilor sai cea mai buna experienta de conectivitate si cele mai bune viteze medii de internet din Romania, performante ce au fost posibile datorita investitiilor constante de peste 4,4 miliarde de euro din ultimii 26 de ani.

Viteza medie de download pentru internet mobil Orange s-a dublat in 6 ani

Conform raportului ANCOM, clientii Orange s-au bucurat de cea mai performanta retea mobila, viteza internetului mobil dublandu-se in ultimii 6 ani. Mai mult, in 2022, viteza medie in reteaua mobila Orange a fost de 57Mbps, cu peste 78% mai mare decat cea a urmatorului clasat.

Experienta pozitiva a clientilor Orange care folosesc serviciile de internet mobil este sustinuta si de certificarea acordata de auditorul independent LCC International. Acesta a desemnat Orange ca fiind cea mai rapida retea mobila si cea mai rapida retea 5G din Romania, in urma testelor efectuate in perioada 22 noiembrie - 19 decembrie 2022.

Performantele obtinute de Orange in analiza ANCOM si mai ales cresterea accelerata a vitezelor de internet mobil in special incepand din 2019 se datoreaza si retelei 5G/5G+, ce azi ofera viteze de pana la 1,5 Gbps si este disponibila in 30 de orase de pe intreg teritoriul tarii.

Viteza medie de download pentru internet fix oferit de Orange Romania a crescut 2,5 ori

In urma datelor centralizate de aplicatia Netograf.ro, viteza medie de internet fix inregistrata de Orange Romania a crescut de 2,5 ori in ultimii 6 ani. Daca in 2017 viteza medie de download prin cablu era de 301 Mbps, in 2022 aceasta ajunge la 803 Mbps, oferind clientilor Orange cea mai buna experienta de conectivitate, chiar daca vorbim despre sesiuni intense de gaming, download sau vizionarea filmelor la rezolutie inalta.

Performante similare au fost obtinute si in urma analizei Ookla® a rezultatelor comparative Speedtest Intelligence® obtinute pentru operatorii romani in Q3-Q4 2022, in urma carora Orange Romania a fost desemnata cea mai rapida retea fixa din Romania.

Netograf.ro este instrumentul dezvoltat de ANCOM in beneficiul utilizatorilor, fiind o platforma independenta si obiectiva, pentru masurarea experientei de conectivitate fixa si mobila.

Mai multe informatii despre rezultatele ANCOM, conform caruia s-au inregistrat cresteri semnificative ale vitezelor medii de internet la nivel de industrie, pot fi gasite aici: https://rb.gy/9smxr

Autori

foto
ORANGE ROMANIA SA