loader
Ericsson Mobility Report: Numarul abonamentelor 5G de la nivel global a ajuns, in al doilea trimestru al anului 2023, la aproape 1,3 miliarde

Ericsson Mobility Report: Numarul abonamentelor 5G de la nivel global a ajuns, in al doilea trimestru al anului 2023, la aproape 1,3 miliarde

Numarul total al abonamentelor de servicii mobile a atins pragul de 8,3 miliarde, in T2 2023

Numarul abonamentelor de servicii mobile 5G de la nivel global a crescut, in cel de-al doilea trimestru al anului 2023, cu 175 de milioane pana la aproape 1,3 miliarde, arata o actualizare a editiei din iunie a Ericsson (NASDAQ: ERIC) Mobility Report. Cele mai multe abonamente mobile 5G noi au fost inregistrate in India (+7 milioane in T2 din 2023), China (+5 milioane in T2 din 2023) si SUA (+3 milioane in T2 din 2023).

In plus, conform raportului citat, aproximativ 260 de furnizori de servicii de comunicatii (CSP) au lansat servicii comerciale 5G si aproximativ 35 dintre acestia au lansat retele 5G Standalone (SA).

De asemenea, in cel de-al doilea trimestru din 2023, numarul abonamentelor mobile inregistrate la nivel global a crescut cu 40 de milioane si a totalizat 8,3 miliarde, in timp ce ponderea abonamentelor mobile (tot la nivel global) a fost de 105%.

Totodata, numarul abonamentelor de date mobile ce includ servicii de broadband a crescut cu aproximativ 100 de milioane in Q2 din 2023, totalizand 7,4 milioane si inregistrand, asadar, o crestere anuala de 5%. Abonamentele de date mobile ce includ servicii de broadband reprezinta in prezent 88% din totalul abonamentelor de servicii mobile.

In acelasi timp, potrivit raportului, numarul de abonamente 4G a crescut cu 11 milioane, pana la aproximativ 5,2 miliarde; acestea reprezinta 62% din totalul abonamentelor mobile. Abonamentele WCDMA/HSPA au scazut cu 85 de milioane, iar abonamentele GSM/EDGE au scazut, de asemenea, cu 59 de milioane in al doilea trimestru al anului 2023.

Traficul de date in retelele mobile a inregistrat o crestere de 33% intre T2 2022 si T2 2023, ajungand la 134 EB/luna

Conform raportului Ericsson, in perioada cuprinsa intre trimestrul 2 din 2022 si trimestrul 2 din 2023, traficul de date inregistrat in retelele mobile a inregistrat o crestere de 33%, pana la 134 Exabytes (EB) lunar. De asemenea, cresterea trimestriala a traficului de date in retelele mobile (intre T1 2023 si T2 2023) a fost de aproximativ 6%.

Cresterea traficului este estimata luand in calcul atat cresterea numarului de abonamente pentru smartphone-uri, cat si cresterea volumului mediu de date/abonament, alimentata in principal de o crestere in ceea ce priveste vizionarea de continut video (cu mentiunea ca exista diferente mari in ceea ce priveste valorile/nivelurile de trafic de date intre piete, regiuni si furnizorii de servicii).

Graficul de mai jos arata valorile traficului de date inregistrat in retelele de la nivel global, incepand din trimestrul 2 al anului 2016 si pana in trimestrul 2 al anului 2023.

Cititi raportul aici.

LINK-URI ASOCIATE:

Ericsson Mobility Report: Q2 2023 update

PDF

Ericsson Mobility Report June 2023

Ericsson Mobility Report

Ericsson 5G

NOTE PENTRU EDITORI:

URMARITI ACTIVITATEA NOASTRA:

Abonati-va la comunicatele de presa Ericsson aici

Abonati-va la materialele de pe blogul Ericsson aici

https://twitter.com/ericsson

https://www.facebook.com/ericsson

https://www.linkedin.com/company/ericsson

DESPRE ERICSSON:

Ericsson le ofera furnizorilor de servicii de comunicatii solutii complete pentru valorificarea intregului potential al conectivitatii. Portofoliul companiei acopera urmatoarele segmente: Networks, Cloud Software & Services, Enterprise Wireless Solutions, Global Communications Platform si Technologies & New Businesses. Acest portofoliu este menit sa sprijine clientii companiei in procesul de digitalizare, sa sporeasca eficienta companiilor si sa ajute la identificarea unor noi surse de venit. Inovatiile Ericsson au pus beneficiile comunicatiilor mobile si de banda larga la dispozitia a miliarde de oameni, de la nivel global. Compania este listata la bursa NASDAQ din New York, precum si la NASDAQ Stockholm. www.ericsson.com

Autori

foto
ERICSSON TELECOMMUNICATIONS ROMANIA SRL