loader
DENT ESTET, reconfirma pozitia de lider pe piata de stomatologie din Sibiu si in anul 2021

DENT ESTET, reconfirma pozitia de lider pe piata de stomatologie din Sibiu si in anul 2021

Cazurile complexe de implantologie si estetica dentara, in topul afectiunilor dentare

• DENT ESTET Sibiu, investitie inaugurata in octombrie 2018, a inregistrat o crestere organica a veniturilor operationale de 57% in 2021, fata de 2020, depasind 8,9 milioane lei;

• Grupul DENT ESTET, parte a Sistemului Medical MedLife, reconfirma pozitia de lider consacrat pe piata serviciilor de medicina dentara din Romania si in 2021, cu o cifra de afaceri de 107,6 milioane lei, in crestere cu 60% fata de 2020 (67,1 milioane lei);

• Suntem alegerea numarul 1 a pacientilor cu cazuri complexe;

• Investitiile in oameni, educatie si digitalizare, principalele linii de dezvoltare.

La doar 3 ani de la inaugurare, clinicile DENT ESTET si DENT ESTET 4 KIDS din Sibiu reconfirma pozitia de lider de piata in 2021, la nivelul judetului Sibiu, inregistrand  o cifra totala de afaceri de aproximativ 9 milioane de lei, in crestere cu 57% fata de 2020. La nivel de regiune exista peste peste 140 de cabinete dentare si clinici care, impreuna, au cumulat o cifra de afaceri de pana la 50 de milioane lei in anul precedent.

’’Evolutia DENT ESTET si DENT ESTET 4 KIDS Sibiu, primele clinici stomatologice adresate adultilor si copiilor, complet integrate, din regiunea centrala a Romaniei, ne demonstreaza ca pacientii incep sa constientizeze importanta personalizarii serviciilor medicale stomatologice pe grupe de varsta. Daca 2019 a fost anul in care am consolidat echipa de medici din Sibiu, cu sprijinul colegilor din Bucuresti, in prezent ne bucuram de o echipa locala remarcabila, cu o experienta solida in rezolvarea celor mai complexe cazuri, sustinuta si de pregatirea continua. Si in 2022, ne vom mentine promisiunea de a introduce cele mai noi si avansate tehnologii in cele doua clinici si vom investi dezvoltarea echipei noastre’’, declara Dr. Oana Taban, CEO si Foundator al grupului DENT ESTET.

O dinamica pozitiva pentru clinicile DENT ESTET Sibiu in 2021

DENT ESTET Sibiu a inregistrat o crestere de 70% in ceea ce priveste numarul de pacienti adulti care au avut nevoie de reabilitari orale complexe fata de 2020. Totodata, cifra de pacienti unici la nivelul clinicilor DENT ESTET si DENT ESTET 4 KIDS din Sibiu a inregistrat o crestere de 30% in 2021, fata de anul anterior.

Clinicile DENT ESTET Sibiu au fost alegerea numarul 1 a pacientilor cu cazuri complexe si in 2021, remarcandu-se o crestere a numarului de reabilitari orale, a tratamentelor cu implant dentar si lucrari protetice premium (fatete si coroane dentare), dar si un interes crescut pentru vizitele de profilaxie.

In 2021, parintii au inteles importanta igienei dentare la copii si scopul preventiei inca de la cele mai fragede varste, in contextul cresterii numarului de cazuri de demineralizari dentare, o afectiune tot mai frecvent intalnita in randul copiilor si bebelusilor. Astfel, printre cele mai solicitate tratamente la DENT ESTET 4 KIDS Sibiu s-au numarat sigilarile dentare, obturatiile si  vizitele de profilaxie.

’’Evolutia clinicilor DENT ESTET Sibiu nu poate decat sa ne bucure si sa ne confirme inca o data ca strategia de dezvoltare nationala pe care o implementam reprezinta un real succes si trebuie sa continue. Misiunea noastra este sa oferim in continuare sibienilor si pacientilor din centrul Romaniei acces la cele mai bune tratamente stomatologice existente pe piata’’, a declarat Dr. Nicolae Marcu, Director Sanatate si Operatiuni MedLife Group.

In prezent, clinicile DENT ESTET si DENT ESTET 4 KIDS din Sibiu dispun de un numar total de 12 unituri dentare, dintre care 7 sunt destinate adultilor si 5 copiilor, un studio foto digital si un centru de radiologie complet (RX, OPG, CBCT).

La clinica DENT ESTET, pacientii adulti pot beneficia de tratamente stomatologice personalizate, la cele mai inalte standarde existente la nivel mondial, sub coordonarea unei echipe performante si multidisciplinare de medici, atestata de o vasta expertiza si cu supra-specializari in toate ramurile stomatologiei in SUA si Europa. 

La DENT ESTET 4 KIDS, copiii au parte de tratamente stomatologice personalizate. Totul este adaptat varstei, de la tehnica de lucru, tehnologie, decoruri, ambient si spatiu de joaca, pana la materiale si echipa medicala si non-medicala. Medicii nostri trateaza doar copii si sunt specializati international in pedodontie si in comunicarea cu copiii. De asemenea, pentru a oferi copilului un mediu relaxant, in clinicile dentare exista o echipa de psihologi specializata in terapia copiilor anxiosi.

Sanatatea dentara a pacientilor, prioritatea noastra

Rezolvarea problemelor complexe de implantologie, estetica dentara si ortodontie va ramane una dintre principalele preocupari ale DENT ESTET Sibiu si in 2022. In acelasi timp, vom continua sa investim in cele mai noi tehnologii digitale pentru a contribui cu succes la construirea de zambete sanatoase si frumoase pe termen lung.

De aceea, clinicile DENT ESTET si DENT ESTET 4 KIDS Sibiu beneficiaza de aceeasi tehnologie digitala high-tech disponibila in toate celelalte clinici ale grupului din tara.

In 2021, clinicile DENT ESTET Sibiu au introdus una dintre cele mai avansate tehnologii digitale, precum scannerul revolutionar MODJAW. Este vorba de un sistem ce are la baza stomatologia 4D, utilizand modelarea 3D, fara raze X si care permite o diagnosticare complexa a afectiunilor dentare, dar si personalizarea tratamentelor pentru pacientii care necesita reconstructii orale complete si nu numai.

Printre echipamentele de ultima generatie disponibile in Sibiu se numara: laserul Waterlase®, o tehnologie premiata international, laserul stomatologic EPIC BIOLASE, o inovatie ce contribuie la tratamente sigure si precise, cu minim de durere; dispozitivul Velscope pentru detectarea cancerului oral in doar 2 minute; scannerul intra-oral 3Shape Trios Real Color, care reduce durata de tratament; tomografia computerizata CBCT de la KaVo OP 3D™, cea mai precisa tehnologie digitala in diagnosticarea afectiunilor maxilo-faciale; microscopul electronic LEICA M320 F12, folosit in tratamentele endodontice pentru salvarea dintelui, dar si in tratamentul cariilor datorita preziziei si controlului oferite. 

Investitii in educatie si digitalizare pentru o dezvoltare sanatoasa

In 2022, vom continua sa investim in supraspecializarea si perfectionarea echipei medicale din Sibiu prin dezvoltarea unor traininguri de tip workshop, in cadrul Asociatiei Dental Office Managers (ADOM), si a unor cursuri de pregatire sustinute de medicii lectori din cadrul grupului DENT ESTET. Totodata, ne propunem sa investim in educatie, prin formarea de viitori specialisti si manageri de clinica.

Facem Sibiul sa zambeasca

In 2022, grupul DENT ESTET, alaturi de Medlife - Polisano, va fi pentru al patrulea an consecutiv partener in sanatate al Festivalului International de Teatru de la Sibiu, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume.

Grupul de clinici DENT ESTET a inceput colaborarea cu FITS si presedintele festivalului, Constantin Chiriac, odata cu inaugurarea primei clinici din Sibiu, in 2018, datorita unor obiective comune: apetitul pentru cultura si nevoia de sanatate pentru comunitatea locala. Din 2019, DENT ESTET a incheiat un parteneriat de servicii cu Teatrul National “Radu Stanca”, pentru a oferi actorilor bucuria unui zambet sanatos si estetic.

Despre DENT ESTET

Grupul DENT ESTET a fost infiintat in anul 1999, iar in prezent reuseste sa-si mentina pozitia de lider de piata consacrat in domeniul serviciilor de medicina dentara din Romania. In cei 23 de ani de existenta, echipa s-a extins la un numar de aproximativ 500 de angajati si colaboratori, dintre care 158 sunt medici.

DENT ESTET detine 15 clinici stomatologice multidisciplinare in 8 orase din tara, precum Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Brasov, Ploiesti, Cluj-Napoca, Oradea si Craiova, destinate tuturor categoriilor de varsta, 3 divizii de excelenta unice in Romania (Implant Division, Aesthetic Division si Advanced Orthodontic Division), primul laborator de tehnica dentara digitala - Aspen si 8 studiouri foto digitale specializate Future Smile Studio. Toate acestea reunesc un numar de 98 de sali de tratament echipate la standarde hi-tech, pe o suprafata totala de 4.300 de metri patrati, care includ si 3 sali de chirurgie complet utilate. DENT ESTET ofera o experienta integrata prin cele 8 centre de imagistica si radiologie complet digitalizate, care includ aparate de tomografie computerizata (CBCT).

Recunoscut pentru contributia la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din tara noastra, grupul de clinici DENT ESTET a inaugurat, in 2017, prima clinica dentara complet digitalizata din Romania si cel mai mare centru Planmeca Digital Academy.

Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, dupa achizitia pachetului majoritar de catre cel mai mare operator privat de servicii medicale din tara noastra, 40% din actiuni fiind detinute de dr. Oana Taban, CEO & Founder DENT ESTET.

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife, lansat acum 27 de ani, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare  ’’M’’.

Pentru a consulta varianta completa a articolului accesati si documentul de mai jos:

 

Autori