loader
Deloitte Romania lanseaza aplicatia SmarTax pentru automatizarea raportarilor privind impozitul pe profit

Deloitte Romania lanseaza aplicatia SmarTax pentru automatizarea raportarilor privind impozitul pe profit

Solutia se adreseaza tuturor companiilor romanesti, indiferent de dimensiune si de domeniul in care activeaza, cu exceptia celor din industria financiara

Deloitte Romania lanseaza aplicatia SmarTax, o solutie digitala cu ajutorul careia companiile isi pot calcula impozitul pe profit si completa declaratiile fiscale trimestriale si anuale, pe baza documentelor contabile disponibile pe orice dispozitiv fix sau mobil conectat la internet, digitalizandu-si astfel procesele de conformare cu cerintele de raportare privind impozitul pe profit. Aplicatia incorporeaza intreaga legislatie fiscala in vigoare referitoare la impozitul pe profit si va fi actualizata permanent in functie de schimbarile care apar in aceasta sfera.

Solutia se adreseaza tuturor companiilor romanesti, indiferent de dimensiune si de domeniul in care activeaza, cu exceptia celor din industria financiara (ale caror particularitati urmeaza sa fie implementate intr-o versiune ulterioara), si asigura un nivel ridicat de automatizare si control, reducand considerabil erorile umane si timpul alocat de catre profesionistii din taxe si contabilitate acestui demers.

In Romania, procesul de conformare fiscala este extrem de complex, din cauza legislatiei in permanenta schimbare si a dificultatilor care apar deseori in aplicarea reglementarilor. Echipa noastra a creat SmarTax pornind de la nevoile companiilor de a-si imbunatati capacitatea de a lua decizii rapid, in functie de noutatile legislative aparute in domeniul fiscal, si de a compara tratamentul fiscal trimestrial sau anual cu cele aplicate anterior, pentru a avea un control mai bun in gestionarea rezultatelor fiscale si a documentatiei suport pentru tranzactiile sensibile. Aplicatia se poate dovedi cu atat mai utila in contextul creat de pandemia de COVID-19, in care este incurajata munca la distanta. Lansarea SmarTax completeaza portofoliul Deloitte de solutii inovatoare create cu ajutorul tehnologiei, domeniu in care suntem recunoscuti la nivel global”, a declarat Dan Badin, Partener Servicii Fiscale, Deloitte Romania

Principalele avantaje ale noii solutii constau in faptul ca reduce timpul alocat efectuarii calculelor, prin automatizarea proceselor repetitive, replicarea tratamentelor fiscale de la un trimestru sau de la un an la altul pentru tranzactiile noi identificate, imbunatateste operatiunea de arhivare a documentatiei suport a tranzactiilor si creste gradul de control pentru intregul proces de raportare a impozitului pe profit de-a lungul anilor.

Astfel, aplicatia, functionala pe baza unei simple conexiuni la internet, arhiveaza informatiile necesare pentru pregatirea declaratiilor de impozit pe profit, stabileste tratamentul fiscal aplicabil, pe baza tipului de tranzactie sau pe baza tratamentului fiscal aplicat anterior, si automatizeaza calculele privind deductibilitatea limitata in cazurile  specific prevazute de legislatia fiscala, cum ar fi rezerva legala, cheltuieli cu dobanzile, sponsorizari etc. In final, printr-un singur click, aplicatia genereaza automat declaratia de impozit pe profit pentru semnare si depunere la autoritatea fiscala.

Portofoliul de solutii digitale dezvoltate de Deloitte Romania mai cuprinde, printre altele, aplicatia PartnerSCAN, care permite companiilor sa-si evalueze partenerii de afaceri din punctul de vedere al riscului fiscal, D.Tax, o aplicatie inovatoare dedicata raportarii de TVA, Total Rewards, un instrument automat care permite companiilor sa isi modeleze politicile de resurse umane, un calculator estimativ de costuri salariale dedicat angajatorilor care sunt afectati de restrictiile impuse pe fondul pandemiei de COVID-19.

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta, servicii juridice, consultanta financiara si managementul riscului, servicii de consultanta fiscala si alte servicii adiacente catre clienti din sectorul public si privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente in topul Fortune Global 500® sunt clienti Deloitte, prin intermediul retelei sale globale de firme membre care activeaza in peste 150 de tari si teritorii, oferind resurse internationale, perspective locale si servicii de cea mai inalta calitate pentru a aborda provocari de business complexe. Obiectivul Deloitte este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor peste 312.000 de profesionisti ai sai.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta in management si consultanta financiara, servicii de managementul riscului, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 1.700 de profesionisti.

Pentru a afla mai multe despre reteaua globala a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL