loader
Cushman & Wakefield Echinox: In primul semestru al anului 2021 au fost inchise tranzactii de 300 mil. euro, sustinute de apetitul pentru birouri al investitorilor austrieci

Cushman & Wakefield Echinox: In primul semestru al anului 2021 au fost inchise tranzactii de 300 mil. euro, sustinute de apetitul pentru birouri al investitorilor austrieci

Astfel, cele mai importante trei tranzactii din primul semestru au fost parafate de investitori din Austria care s-au extins pe piata birourilor din Bucuresti prin achizitia imobilelor Campus (S Immo), The Light One (Uniqa RE) si Bucharest Financial Plaza (Immofinanz)

Cushman & Wakefield Echinox: In primul semestru al anului 2021 au fost inchise tranzactii de 300 mil. euro, sustinute de apetitul pentru birouri al investitorilor austrieci

Astfel, cele mai importante trei tranzactii din primul semestru au fost parafate de investitori din Austria care s-au extins pe piata birourilor din Bucuresti prin achizitia imobilelor Campus (S Immo), The Light One (Uniqa RE) si Bucharest Financial Plaza (Immofinanz).

Valoarea totala a tranzactiilor cu active imobiliare comerciale din Romania s-a ridicat la 298 de milioane de euro in prima jumatate a anului 2021, in scadere cu 23% fata de perioada similara a anului precedent, piata fiind sustinuta in primul rand de revenirea apetitului investitorilor austrieci pentru imobile de birouri, conform raportului Romania Investment Marketbeat, lansat de compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Echinox.

Astfel, cele mai importante trei tranzactii din primul semestru au fost parafate de investitori din Austria care s-au extins pe piata birourilor din Bucuresti prin achizitia imobilelor Campus 6.2 & 6.3 (S Immo), The Light One (Uniqa RE) si Bucharest Financial Plaza (Immofinanz). Cele trei tranzactii, cu o valoare cumulata de circa 189 de milioane de euro, reprezinta o cota de 63% din volumul tranzactionat in prima jumatate a anului.

Urmatoarea clasa de active in preferintele investitorilor o reprezinta spatiile industriale si logistice, sector in care CTP si Globalworth si-au extins portofoliile prin achizitia unor cladiri din vestul tarii, in timp ce grupul suedez Oresa Ventures a achizitionat proiectul Solo Parc, cel mai mare parc logistic din Iasi. Per total, segmentul industrial si logistic a atras 24% din capital.

In ceea ce priveste sectorul hotelier, acesta a consemnat doua tranzactii in Bucuresti cu o valoare cumulata de circa 21 mil. euro (7%), cea mai importanta fiind vanzarea hotelului Ramada Majestic de pe Calea Victoriei care a atras un nou investitor pe piata locala, si anume compania elvetiana Visionapartments. Sectorul de retail a fost cel mai putin activ in prima jumatate a anului, fiind tranzactionate doar spatii comerciale individuale. Per total, in primul semestru au fost tranzactionate 24 de proprietati generatoare de venituri cu o valoare medie de 12 milioane de euro.

Mihnea Serbanescu, General Manager, Cushman & Wakefield Echinox: “Nivelul de lichiditate al pietei s-a mentinut la cote ridicate in cele mai dificile etape ale pandemiei de pe parcursul anului 2020 si a ramas la un nivel sanatos si in prima jumatate a anului 2021, in conditiile in care Romania continua sa ofere printre cele mai atractive randamente din regiune. Privind in perspectiva, ne asteptam ca nivelul randamentelor pentru proprietati standard sa ramana stabile in perioada urmatoare, dar preconizam o compresie pentru activele premium situate in zone de referinta, proprietati care atrag o paleta mai extinsa de potentiali cumparatori.”

Cushman & Wakefield Echinox este o companie de consultanta imobiliara de top pe piata locala, activand ȋn toate segmentele pietei imobiliare. Departamentul de Capital Markets al companiei a fost implicat in ultimii cinci ani in tranzactii cu o valoare cumulata de peste 600 de milioane de euro.

Cushman & Wakefield Echinox este o companie de consultanta imobiliara de top pe piata locala si afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield in Romania, detinut si operat independent. Echipa de peste 60 de profesionisti si colaboratori ofera o gama completa de servicii investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor si chiriasilor.

Cushman & Wakefield, unul dintre liderii globali in domeniul serviciilor imobiliare comerciale, cu 50.000 de angajati in 60 de tari, ajuta chiriasii, proprietarii si investitorii in optimizarea valorii activelor. Cu venituri de 7,8 miliarde de euro, serviciile principale ale companiei sunt: consultanta in gestionarea activelor si investitiilor, piete de capital, inchirieri, administrarea proprietatilor, reprezentarea chiriasilor, management de proiect, design & proiectare si evaluare.

Daca doriti informatii suplimentare puteti accesa documentul de mai jos:

Autori

foto
CUSHMAN & WAKEFIELD
foto
CUSHMAN & WAKEFIELD ECHINOX