loader
CUPRA dezvaluie noul CUPRA Formentor si noul CUPRA Leon: construite pentru a provoca emotii puternice

CUPRA dezvaluie noul CUPRA Formentor si noul CUPRA Leon: construite pentru a provoca emotii puternice

Atat CUPRA Formentor, cat si CUPRA Leon au fost o forta de impulsionare a succesului marcii, pe masura ce aceasta isi extinde amprenta in intreaga lume

Marca neconventionala dezvaluie noul CUPRA Formentor si noul CUPRA Leon, reproiectate si imbunatatite pentru a continua povestea de succes.

Noul CUPRA Formentor soseste pentru a dezvolta succesul deja consacrat al acestui SUV Crossover. CUPRA Formentor este cel mai bine vandut automobil al companiei si devine un simbol al marcii. Intr-o piata A-CUV competitiva, a ajuns in varful graficelor de vanzari cu 120.100 de unitati livrate anul trecut in intreaga lume (+23,0% fata de 2022), rezultate consistente pentru primul autovehicul proiectat si dezvoltat exclusiv pentru aceasta marca.

Noul CUPRA Leon transmite un caracter puternic, atat in varianta hatchback cu 5 usi, cat si in varianta Sportstourer, intr-un moment in care marca atinge un nou jalon.

In primul trimestru al anului 2024, CUPRA a livrat 56.600 automobile, o crestere de 21,4% fata de trimestrul 1 din 2023, in timp ce luna martie a marcat recordul absolut al marcii cu 23.800 de unitati livrate.

Atat CUPRA Formentor, cat si CUPRA Leon au fost o forta de impulsionare a succesului marcii, pe masura ce aceasta isi extinde amprenta in intreaga lume. Este o abordare care a atras un succes incredibil, cu aproape 600.000 de automobile livrate de la lansarea marcii in 2018”, spune Wayne Griffiths, CEO al CUPRA. „Noile CUPRA Formentor si Leon reprezinta obsesia pentru design in stare pura. Doua modele concepute sa provoace emotii puternice si care intaresc comuniunea extraordinara cu Tribul nostru. Doua modele reprezentand ceea ce acel mic grup devotat a prevazut ca poate fi CUPRA, cu doar cativa ani in urma.”

Noul CUPRA Formentor si Noul CUPRA Leon – reproiectate si imbunatatite pentru noua generatie de membri ai Tribului

Noul exterior include emblema CUPRA pe capota din fata, punctul central indraznet al partii frontale in forma unui „nas de rechin”, care defineste aspectul agresiv prin farurile sale triunghiulare cu matrice LED si „gura” mare si indrazneata, coborata. Acelasi design triunghiular al lampilor functioneaza ca un reper de incadrare pentru emblema centrala iluminata CUPRA din spate. Noile culori mate, precum Century Bronze sau Enceladus Grey, confera si mai mult caracter celor doua automobile.

Emotia pura a designului exterior este reflectata si in interior, care combina sportivitatea si sustenabilitatea cu o serie de tehnologii digitale si optiuni de materiale.

Interiorul ofera o senzatie de calitate superioara, cu elemente reproiectate, precum consola centrala. Acesta este de asemenea imbunatatit cu materiale noi, adoptand totodata o abordare mai sustenabila, care include scaune tip „scoica”, imbracate in tesatura cu 73% microfibre reciclate sau in piele ecologica.

Elementele care tin de digitalizare se afla in centrul atentiei soferului. O interfata cu utilizatorul (HMI) noua si imbunatatita este implementata in cockpit-ul digital din spatele volanului, precum si in sistemul Infotainment mai mare, de 12,9’’, care dispune acum si de un cursor retro-iluminat. 

Ambele modele dispun de un nou sistem audio, cu sunet de inalta fidelitate si 12 difuzoare, dezvoltat in colaborare cu expertii audio de la Sennheiser Mobility. Sistemul ofera semnatura pura a sunetului Sennheiser, pe care se bazeaza creatori si artisti muzicali din intreaga lume.

O gama de transmisii ce include patru tehnologii diferite: TSI (benzina), mild hybrid (eTSI), TDI (diesel) si eHybrid (hibrid plug-in). Noua generatie de propulsoare hibrid plug-in dezvolta 272 CP (200 kW), oferind totodata o autonomie pur electrica de peste 100 km, si este acum compatibila inclusiv cu tehnologia de incarcare rapida (incarcare CC pana la 50 kW).

Disponibil exclusiv pentru CUPRA Formentor si CUPRA Leon Sportstourer este un nou propulsor pe benzina (TSI), care dezvolta 333 CP (245 kW), cu tehnologie de distributie a cuplului si frane Akebono.

O prezentare concentrata pe obsesia legata de design a marcii

Premiera mondiala a noilor CUPRA Formentor si CUPRA Leon a fost o reprezentare a marcii CUPRA ca un brand propulsat prin design.

Compania a anuntat infiintarea CUPRA Design, un nou birou de proiectare, independent. CUPRA Design va fi responsabil nu doar pentru realizarea de articole promotionale ale marcii, ci va colabora inclusiv cu companii care inteleg filozofia brandului si doresc sa integreze stilul CUPRA in propriile marci. Ambitia CUPRA Design este de a deveni reperul unic al celor care doresc un design indraznet, indiferent de produsul sau proiectul lor.

Cu aceeasi obsesie pentru design, care a stat la baza noilor CUPRA Formentor si CUPRA Leon, marca lanseaza de asemenea noutati suplimentare impreuna cu partenerii sai colaboratori.

MAM, marca de bijuterii sustenabile din Barcelona, se alatura CUPRA pentru a crea o linie de produse ce include un inel si bratari „Welcome to the Tribe”, standard si in editie limitata. Produsele sunt realizate din ruteniu si cupru, materiale utilizate de CUPRA in designul autovehiculelor sale, pentru a capta esenta autenticitatii brute.

Si, pentru a doua oara, CUPRA a facut echipa cu studioul de design pentru sisteme de iluminat Marset din Barcelona, pentru produsul fascinant Dipping Light, o reinterpretare plina de culoare a clasicei lampi a marcii. In cadrul evenimentului, a fost prezentata si aceasta piesa unica si exclusiva, care impartaseste valorile estetice rafinate si sofisticate, dar totodata emotionale si neconventionale, ale CUPRA.

Despre CUPRA

CUPRA este marca incitanta, neconventionala, ce reuneste emotie, electrificare si performanta, inspirand intreaga lume, din Barcelona. Lansata in 2018, CUPRA a devenit una dintre marcile auto europene cu cea mai rapida crestere si detine o retea globala de puncte de vanzare specializate.

CUPRA demonstreaza ca electrificarea si sportivitatea se potrivesc perfect, iar in 2023 marca a atins noi culmi, cu peste 230.000 de autovehicule livrate. Fiecare lansare succesiva a unui model a marcat o noua etapa in definirea caracterului marcii, cu un design provocator si original: CUPRA Ateca, un model unic in segmentul sau, CUPRA Leon, primul model electrificat datorita unui motor electric hibrid plug-in, CUPRA Formentor, primul model dezvoltat exclusiv de catre marca si cel mai bine vandut autovehicul al companiei pana la aceasta data, si CUPRA Born, primul autovehicul 100% electric al marcii.

CUPRA este partenerul auto si de mobilitate oficial al FC Barcelona, sponsor premium al Turneului Mondial de Padel si sponsorul oficial al eSports Club Finetwork KOI. CUPRA se mandreste de asemenea cu participarea la cursele de Formula E. Tribul CUPRA este format dintr-o echipa de ambasadori care isi doresc sa fie forta ce propulseaza schimbarea. Printre membrii acestuia se numara regizorul de film nominalizat la Premiile Oscar, J.A. Bayona, soferul de Formula E, Lucas Di Grassi, artistul stradal TvBoy, medaliatii cu aur la Jocurile Olimpice, Adam Peaty si Saul Craviotto, portarul german Marc-André ter Stegen si dublul castigator al Balonului de aur si castigator al Best FIFA Award, fotbalistul Alexia Putellas.

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL