loader

Conform studiului Vodafone, 76% dintre companii considera ca Internetul Lucrurilor va fi esential in evolutia succesului viitor

89% din companiile care au investit in tehnologie IoT au avut o crestere a bugetelor lor in ultimele douasprezece luni.

Vodafone a publicat astazi al patrulea raport anual Barometrul IoT- lider global de studiu al sentimentului de afaceri in ceea ce priveste inovarea si investitiile in Internetul lucrurilor, termen utilizat pentru a descrie evolutia unei noi generatii de dispozitive si proceselor, folosind inteligenta retelei conectate pentru a oferi capabilitati avansate.

 

Exemple de aplicatii IoT- inclusiv masinile fara sofer, contorizare inteligenta pentru gaz si de energie si de monitorizare de la distanta pentru case si industrie - pot fi gasite aici.

 

Sondajul a fost realizat de Cercul de Cercetare, in aprilie si mai 2016 si a implicat mai mult de 1.096 de companii din Australia, Brazilia, Canada, China, Germania, India, Irlanda, Italia, Japonia, Olanda, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Turcia, EAU, Marea Britanie si SUA.


Raportul Barometrului Vodafone IoT 2016 a constatat ca:


- 89% din companiile care au investit in tehnologie IoT au avut o crestere a bugetelor lor in ultimele douasprezece luni;


- 76% din toate companiile intervievate cred ca utilizarea tehnologiei IoT va fi esentiala pentru succesul viitor al oricarei organizatii.


- 63% din cei care adopta tehnologia IoT vad randamente "semnificative " ale investitiilor, pana la 59% in raportul de anul trecut;


- investitiile IoT reprezinta acum 24% din valoarea bugetului IT mediu, la egalitate cu solutii de cloud computing sau analiza a datelor.

 

De asemenea, raportul a constatat ca tehnologiile IoT joaca un rol-cheie in activitatile principale de afaceri intr-un numar tot mai mare de companii. Repere incluse:

 

- 48% dintre companiile intervievate folosesc tehnologii IoT pentru a sprijini transformarea de afaceri pe scara larga, ridicandu-se la 61% in regiunea Asia-Pacific;


- 52% din companiile de electronice de consum intervievate utilizeaza tehnologii IoT ca baza pentru o noua generatie de aplicatii pentru case conectate;


- 46% din totalul companiilor intervievate au declarat ca intentioneaza sa dezvolte noi produse si servicii bazate pe IoT in urmatorii doi ani.


Erik Brenneis Director Vodafone Grup IoT a spus: "Trei sferturi din companiile intervievate recunosc acum ca internetul lucrurilor este o noua revolutie industriala care va schimba modul in care oamenii muncesc si traiesc pentru totdeauna, iar aproape jumatate din companiile intervievate in diferite tari si sectoare multiple ne-a spus ca deja planifica pentru a aduce informatii din retea conectata la milioane de dispozitive si procese in urmatorii doi ani. 2016 este anul in care internetul lucrurilor a devenit dominant".
 

Autori

foto
VODAFONE ROMANIA SA