loader

Certificatul de amanare de la plata in vama a taxei pe valoarea adaugata

Ordinul nr. 1.891/2013 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 500/2007 pentru aprobarea Normelor privind procedura de acordare a certificatului de amanare de la plata in vama a taxei pe valoarea adaugata si de eliberare a garantiei pentru importurile de bunuri – publicata in Monitorul Oficial nr. 724/2013.

Au fost introduse doua noi categorii de persoane impozabile care pot solicita eliberarea unui certificat de amanare de la plata TVA in vama, si anume:
- operatorii economici autorizati inregistrati in scopuri de TVA in Romania care au obtinut certificat de operator economic autorizat;
- persoanele impozabile care sunt inregistrate in scopuri de TVA in Romania si care au obtinut autorizatie pentru procedura  de vamuire la domiciliu.

In plus, pentru eliberarea certificatului de amanare de la plata in vama a taxei pe valoarea adaugata nu mai este necesara prezentarea cazierului judiciar pentru reprezentantul legal al persoanei impozabile.

 

Garantia pentru importurile de bunuri scutite de TVA

Operatorii economici autorizati nu au obligatia constituirii unei garantii pentru TVA aferenta importurilor de bunuri urmate de livrari intracomunitare de bunuri scutite de TVA.

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL