loader
BestJobs: Craiovenii se pregatesc pentru o vara activa. Numarul de joburi disponibile s-a triplat in ultimele sase luni

BestJobs: Craiovenii se pregatesc pentru o vara activa. Numarul de joburi disponibile s-a triplat in ultimele sase luni

Peste 3.200 de anunturi de recrutare in prezent pe platforma

Numarul de joburi dedicate persoanelor din judetul Dolj este in prezent de trei ori mai mare decat la inceputul anului 2022, arata datele platformei de recrutare BestJobs. Astfel, in ultimele 30 zile au fost publicate peste 3.200 de locuri de munca, 97% din totalul ofertelor active se adreseaza candidatilor din Craiova.

De la inceputul anului, numarul de joburi disponibile pentru craioveni s-a mentinut relativ constant pana in luna mai, cand ofertele au inceput sa se inmulteasca. Cele mai multe oferte disponibile pe BestJobs pentru locuitorii judetului Dolj sunt in domeniul medical (aproape 350 de pozitii). De asemenea, 10% dintre joburile active sunt in Vanzari, in timp ce aproape 4% sunt in Management. In plus, oportunitatile din domeniul IT, Financiar/Contabilitate, Constructii, Inginerie, Logistica, HoReCa, Educatie, precum si cele din Resurse Umane completeaza topul.

Cele mai bine platite pozitii sunt in IT, Imobiliare si Inginerie

Printre cele mai bine platite pozitii disponibile in Dolj se numara rolul de Programator PHP, cu 1.000 - 2.000 euro pe luna, in medie, Inginer mecanic/Inginer electric, cu o oferta salariala medie care porneste de la 1.000 de euro si poate ajunge pana la 1.400 de euro pe luna si Agent imobiliar, care poate accesa un salariu mediu de 900-1.500 euro pe luna.

Companiile mai recruteaza doljeni pentru pozitii precum Specialist Marketing, cu un salariu mediu lunar de 600 - 800 euro, si Agent vanzari, cu un castig mediu lunar de 450 - 800 euro. Un Lucrator comercial poate castiga in judetul Dolj un salariu net lunar de 400 - 600 euro.

Unde se pot angaja craiovenii

Enel, OMV, Catena, Drogerie Markt, Generali alcatuiesc topul companiilor mari care fac recrutari in judetul Dolj. Exista un numar semnificativ de oferte de joburi si din partea companiilor locale, precum Ford Romania, NITELA IMPEX (logistica si distributie), SILSMA SERV (import si distributie de produse alimentare) si Blue Office Trading, care se ocupa de birotica si papetarie.

Potrivit datelor din platforma BestJobs, joburile catre care se indreapta un numar mare de candidati sunt in Craiova, unde s-au inregistrat peste 27.200 de aplicari in ultimele 30 de zile, fiind urmat de municipiul Bailesti, cu putin peste 2.600 de aplicari.

Domeniul Vanzari se afla pe prima pozitie in topul domeniilor de interes pentru candidati, cu aproape 16.300 de aplicari, urmat de Management, cu 3.093 aplicari, Financiar/Contabilitate, cu 3.030 aplicari, Productie/Logistica cu 1.256 aplicari si Inginerie, cu 885 aplicari. 

76% dintre ofertele de munca active pe platforma implica activitate de la distanta si sunt in domenii precum Inginerie, IT, Management, Vanzari, Financiar/Contabilitate. Oferta de astfel de joburi este sustinuta de interesul crescut al angajatilor, care aplica intr-o masura mai mare la pozitii care promoveaza flexibilitatea.

Despre BestJobs

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania. Cu o experienta de peste 20 ani in domeniu, BestJobs se implica permanent in transformarea si inovarea industriei de recrutare online si integreaza astazi tehnologii digitale de ultima generatie si servicii conexe recrutarii pentru a oferi cele mai eficiente solutii de angajare, recrutare si de dezvoltare profesionala si personala. In orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesionisti conectati la piata muncii, peste 40.000 de joburi si mii de freelanceri, agenti de recrutare sau specialisti in dezvoltare profesionala si personala (coachi, mentori, terapeuti, avocati si alte tipuri de specialisti).

Autori

foto
BESTJOBS RECRUTARE SA