loader

Barometrul Fuziunilor si Achizitiilor din Romania

Piata de M&A din Romania a inregistrat in 2015 o crestere consistenta de peste 23% comparativ cu 2014, valoarea totala a acesteia fiind estimata la 3,65 miliarde USD.

“Barometrul fuziunilor si achizitiilor din Romania” este analiza pe care o facem in fiecare an la EY Romania. Aceasta analiza ia in calcul numarul de tranzactii, valoarea medie a acestora, perspectiva valorica a pietei locale si sectoarele cele mai active din Romania.

 

Raportul atasat isi bazeaza concluziile pe informatiile obtinute din surse specializate din piata si expertiza EY Romania. Deasemenea pentru perspectiva comparativa am atasat si datele relevante pentru tarile din regiune.

 


Piata de M&A din Romania a inregistrat in 2015 o crestere consistenta de peste 23% comparativ cu 2014, valoarea totala a acesteia fiind estimata la 3,65 miliarde USD. Cresterea a survenit in ciuda numarului mai redus de tranzactii inregistrate comparativ cu anul precedent. Fata de nivelul de 36% din 2014, ponderea numarului de tranzactii care au fost facute publice este 39% din cele 123 de tranzactii care au avut loc in 2015, valoarea medie a tranzactiilor sub 100 milioane USD mentinandu-se constanta la 21 milioane USD.

 

Dupa numarul de tranzactii, cele mai atractive sectoare au fost IT-ul si sectorul energetic si minier, acestea inregistrand si cele mai multe tranzactii (cate 13 de fiecare). Topul a fost completat de segmentul de real estate (12 tranzactii) si sectoarele de servicii si sanatate (cate 11 tranzactii in fiecare).

 

Va invitam sa parcurgeti raportul atasat in limba engleza si sa descoperiti care sunt concluziile acestei analize, dar mai ales care sunt tendintele identificate de aceasta.
 

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL