loader

ANAF pregateste terenul pentru prima ,,recolta” bugetara din 2013

Spre deosebire de alti ani in care autoritatile lasau micile detalii pentru ceasul al doisprezecelea, pentru 2013 se incearca o abordare noua, cel putin in ceea ce priveste sistemul de TVA la incasare ce va intra in vigoare de la 1 ianuarie.

Astfel, ANAF publica noua varianta a formularului 300 - ,,Decont de taxa pe valoarea adaugata”, ce include noi sectiuni menite sa acopere necesitatile de declarare a obligatiilor generate de operatiunile desfasurate prin noul sistem de TVA la incasare.

 

Prin urmare, in Monitorul Oficial nr. 791 / 26.11.2012 a fost publicat Ordinul presedintelui ANAF nr. 1790 / 20.11.2012, pentru aprobarea modelului si continutului formularului (300) – “Decont de taxa pe valoarea adaugata”.

 

Noul formular (300) va fi utilizat incepand cu declararea obligatiilor fiscale aferente primei perioade fiscale din anul 2013, fiind adaptat sistemului de TVA la incasare.

 

Formularul si instructiunile de completare pot fi vizualizate si descarcate de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, www.anaf.ro, categoria Asistenta contribuabili, meniul Formulare si programe utile, subsectiunea Toate formularele, cu explicatii, sau direct, accesand linkul de mai jos:

 

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/dec_300_1790.pdf