loader
Actualizare extinsa pentru Mercedes-Benz EQS

Actualizare extinsa pentru Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz EQS este acum disponibil cu emblematica stea aplicata pe capota si o autonomie si mai mare

De la lansarea lor, Mercedes Benz a continuat sa dezvoltate modelul EQS si familia de autoturisme electrice. Independent de actualizarile modelului, inovatiile au fost incorporate in serie pentru EQS, EQE, EQS SUV si EQE SUV.

Compania a raspuns feedback-ului pietei si clientilor mai rapid decat oricand, cu numeroase upgrade-uri de produs. Pentru anul actual, EQS primeste acum un pachet de actualizare extins. Modelul vine cu pana la 82 de kilometri mai multa autonomie, un radiator cu aplicatii cromate si emblematica stea Mercedes aplicata pe capota, dar si cu mai mult confort la interior.

EQS era deja una dintre masinile electrice cu cea mai mare autonomie. In viitor, clientii vor putea parcurge si mai multi kilometri fara sa se opreasca pentru incarcare. Datorita unei capacitati crescute a bateriei de la 108,4 la 118 kWh, autonomia maxima a modelului EQS 450 4MATIC (consum de energie combinat: 20,9 – 17,0 kWh/100 km | emisii de CO2 combinate: 0 g/km | Clasa CO2: A)(1), de exemplu, creste de la 717 la 799 de kilometri. Aceasta inseamna o crestere de peste 11 procente. Cu o autonomie de 683-822 de kilometri, EQS 450+ (consum de energie combinat: 19,9 – 16,3 kWh/100 km | emisii de CO2 combinate: 0 g/km | clasa CO2: A), depaseste pragul celor 800 de kilometri.

O alta masura tehnica: Datorita capacitatii mari de recuperare in functionarea zilnica, discurile de frana sunt folosite mai rar decat la modelele cu combustie interna. Pe viitor, o functie speciala va intretine sistemul de franare prin aplicarea automata a placutelor pe discuri din cand in cand.

Noul EQS poate fi comandat din 25 aprilie 2024. In ciuda echipamentului standard modernizat, preturile de baza raman neschimbate. Vanzarile pentru MANUFAKTUR Selection, o editie speciala a sedanului EQS vor incepe si ele pe 25 aprilie 2024.

Stiati ca…

... MBUX Hyperscreen este acum standard pe EQS? Acesta imbina trei display-uri, creand o banda de ecran cu o latime de peste 141 de centimetri.

... pompa de caldura standard creste confortul si eficienta climatica? Caldura reziduala de la unitatea electrica (invertor si motor electric) si bateria de inalta tensiune pot fi folosite pentru a incalzi interiorul. Acest lucru reduce enorm nevoia de alimentare a bateriei pentru incalzitor si mareste autonomia.

... asa-numita Unitate de deconectare (DCU) din modelele 4MATIC decupleaza automat motorul electric de pe puntea fata in functie de situatia de conducere si de performanta ceruta? La sarcini reduse, DCU comuta in modul de conducere 4x2. Apoi motorul electric si transmisia de pe puntea fata se opresc. Acest lucru mareste autonomia.

... nivelul de recuperare al EQS a fost crescut? Deceleratia mai mare (pana la 3 m/s2) inseamna mai multa energie recuperata si, prin urmare, autonomie mai mare. Mercedes-Benz a optimizat acum si sistemul de franare: ofera un simt mai bun al pedalei datorita unui cilindru de forta de franare modificat.

... multe actualizari ale EQS au fost facute folosind tehnologia over-the-air (OTA)? Acestea includ, de exemplu, Dolby Atmos, aplicatia web YouTube si un ghid de calatorie digital.

... EQS poate fi pornit si blocat cu usurinta cu pachetul KEYLESS-GO cu pregatire pentru cheia digitala a vehiculului (echipament standard) daca soferul are un dispozitiv compatibil? Partajarea cheilor este, de asemenea, posibila: membrii familiei sau cunoscutii pot fi invitati digital sa foloseasca autovehiculul.

(1) Valorile indicate au fost determinate în conformitate cu procedura de măsurare WLTP (Worldwide harmonised Light vehicles Test Procedure).

Imagini

Autori

foto
MERCEDES-BENZ ROMANIA SRL