loader
Yango a primit un aviz tehnic valabil doi ani pentru functionarea ca platforma digitala in Romania

Yango a primit un aviz tehnic valabil doi ani pentru functionarea ca platforma digitala in Romania

Yango a demonstrat inca o data angajamentul fata de piata din Romania si planurile sale ferme de a-si continua extinderea aici

Aplicatia de ride-hailing Yango a primit un aviz tehnic valabil doi ani de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor pentru functionarea ca platforma digitala de intermediere a transportului alternativ. Astfel, Yango se conformeaza in totalitate prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 49/2019, care reglementeaza activitatile de ride-hailing in Romania.

Prin obtinerea avizului tehnic pentru ride-hailing, Yango a demonstrat inca o data angajamentul fata de piata din Romania si planurile sale ferme de a isi continua extinderea aici. De asemenea, incurajam si sprijinim eforturile partenerilor nostri si ale soferilor lor de a respecta prevederile Ordonantei de Urgenta, inclusiv obtinerea autorizatiei pentru transport alternativ pana la data de 1 februarie, termenul limita pentru autorizare, pentru a-si putea desfasura activitatea fara niciun impediment, in conditiile impuse de lege”, declara Andrei Voicu, Regional Manager al Yango in Romania.

Pentru a incuraja si sustine procesul de autorizare, compania anunta ca va oferi o serie de bonusuri soferilor partenerilor sai care vor fi in deplina conformitate pana la data de 1 februarie.

Yango a intrat pe piata din Romania in iunie 2019 si, in prezent, pune la dispozitia utilizatorilor sai patru categorii de servicii: Econom - care ofera calatorii la preturi incepand de la 5 lei, Confort - calatorii selecte ce pornesc de la 15 lei, Premium - curse cu masini de lux ce pornesc de la un tarif de 20 lei si Taxi - comenzi operate de companii de taxi partenere.   

Despre Yango

Yango este un serviciu digital de ride-hailing operat de catre MLU Europe B.V.. Incepand cu luna februarie 2020, serviciul va fi operat de catre Yandex.Go S.R.L., companie membra a grupului Yandex (vezi mai jos mai multe detalii despre Yandex). In prezent, Yango (serviciu care functioneaza si sub numele de Yandex.Taxi in unele tari) opereaza in 17 tari, inclusiv Estonia, Letonia, Finlanda, Serbia sau Israel si se extinde rapid in mai multe regiuni ale lumii. Aplicatia este disponibila pentru descarcare gratuita din App Store sau Google Play in romana, engleza si multe alte limbi.

Serviciul Yango/Yandex.Taxi a fost lansat in 2011, iar pana la sfarsitul lunii septembrie 2018 compania a inregistrat 1 miliard de curse. Peste 700.000 de soferi sunt conectati activ la serviciu in fiecare luna. In momentul de fata, intregul business de ride-hailing al Yandex este profitabil, incluzand pietele in care serviciul se extinde.

Despre Yandex

Yandex (NASDAQ:YNDX) este o companie de tehnologie care dezvolta produse si servicii folosind machine learning. Scopul acesteia este de a ajuta consumatorii si afacerile sa isi imbunatateasca activitatea atat in online, cat si in offline. Din 1997, compania ofera servicii de cautare si informare online de talie mondiala, relevante la nivel local. In plus, compania a dezvoltat tehnologii de top pentru servicii de transport, produse de navigatie si multe alte aplicatii mobile disponibile pentru milioane de utilizatori din toata lumea. Yandex este prezenta cu 34 de birouri la nivel global si a fost listata la bursa NASDAQ incepand din 2011.

Autori