loader
Cel mai mare importator auto din Romania: Livrarile noastre au crescut cu 7% fata de anul anterior

Cel mai mare importator auto din Romania: Livrarile noastre au crescut cu 7% fata de anul anterior

Porsche Romania a incheiat anul 2019 cu un numar total de 35.332 masini livrate clientilor

• Din portofoliul Porsche Romania, SEAT si Volkswagen Vehicule Comerciale au raportat cele mai accentuate evolutii: plus de 47,9%, respectiv 12,4%

• Avansul livrarilor Porsche Romania a fost impulsionat in special de noile SUV-uri aduse in portofoliul marcilor de autoturisme pentru pasageri

Porsche Romania, cel mai mare importator auto din Romania, a incheiat anul 2019 cu un numar total de 35.332 masini livrate clientilor, cu 7% mai mult fata de anul precedent.

2019 a fost pentru Porsche Romania un an in care am inclus in portofoliu multe modele noi, rezultatele obtinute fiind mai mult decat promitatoare. Tehnologia superioara si nivelul de siguranta asigurat de acestea au castigat increderea clientilor. 2020 va fi, cu siguranta, unul al ofensivei masinilor electrice, segment in care vom avea pana la finalul anului circa 25 de modele, electrice si hibrid plug-in. Versiunile electrice sunt deja optiunea cea mai avansata tehnologic, iar, de anul acesta devin considerabil mai accesibile”, a declarat Brent Valmar, director general Porsche Romania.

Statutul de gazda al Romaniei la Campionatul European de Fotbal 2020, eveniment la care Volkswagen este partener de mobilitate, va facilita interactiunea publicului cu multe modele electrice, principalul punct de atractie fiind noul ID. 3, gandit sa aiba asupra pietei de masini electrice un impact similar celui avut de Beetle in ultimele opt decenii”, a adaugat Valmar.

Pentru a sprijini electrificarea flotei auto vom continua sa investim anul acesta in dezvoltarea si popularizarea unor solutii diverse de incarcare acasa sau la birou, in infrastructura de incarcare disponibila la toti distribuitorii nostri si in pregatirea echipelor de vanzari si a celor din service pentru noile realitati din piata”, a declarat Elmar Geisler, director general Porsche Romania.

Anul trecut segmentul care a impulsionat decisiv evolutia pietei auto este cel al modelelor SUV.

SUV-urile incluse in portofoliul marcii SEAT - Arona, Ateca si Tarraco - au contribuit, de altfel, la o crestere de aproape 48% a livrarilor de masini pentru marca. Jumatate din livrarile totale de automobile SEAT au avut ca obiect un model SUV.

Volkswagen si SKODA au ramas anul trecut cele mai cautate marci din portofoliul Porsche Romania, cu livrari totale de 15.155 de unitati, respectiv, 13.898 de unitati.

Evolutia marcii Volkswagen a fost sustinuta puternic, de asemenea, de cererea pentru SUV-uri. Pana la finalul anului marca livrase clientilor sai un total de 6.800 modele SUV, cu 51% mai mult decat in 2018. SUV-urile au acum o pondere de 45% livrarile totale Volkswagen din Romania.

Si marca SKODA si-a intregit gama de SUV-uri, o data cu startul vanzarilor pentru modelul KAMIQ. Acesta completeaza prezenta marcii pe acest segment, unde mai are in oferta modelele KODIAK si KAROQ.

Audi a livrat anul trecut clientilor sai 1.763 de unitati, cu o crestere a ponderii modelelor SUV. In 2019 marca a intrat, odata cu lansarea Q3 Sportback, pe un segment nou, respectiv cel al SUV-urilor coupe de mici dimensiuni.

Marca Volkswagen Vehicule Comerciale a avut o evolutie mult peste cea a acestui segment de piata, raportand un avans de 12,4% al livrarilor. Piata totala de autovehicule comerciale a scazut anul trecut cu aproximativ un procent. La baza succesului Volkswagen Vehicule Comerciale a stat in mod special versatilitatea  modelului Transporter, unde livrarile au crescut cu peste 45% pe parcursul anului 2019. De asemenea, modelul Crafter s-a dovedit un succes, dupa un avans de 20% al livrarilor.

Reteaua Porsche Romania isi desfasoara activitatea in tara prin 82 reprezentante in 29 de judete.

Despre Porsche Romania

Porsche Romania este cel mai mare importator auto din Romania si importatorul general pentru marcile Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA si Volkswagen Autovehicule Comerciale. In cei peste 21 de ani de activitate pe piata locala, Porsche Romania a vandut peste 500.000 de masini. Compania a generat 3.500 de locuri de munca in reteaua proprie.

Porsche Romania este filiala locala a Porsche Holding GmbH din Salzburg.

Pentru mai multe informatii, accesati www.porscheromania.ro.