loader
Wizz Air - prima companie aeriana low-cost care utilizeaza platforma de plata Amadeus prin Navitaire New Skies

Wizz Air - prima companie aeriana low-cost care utilizeaza platforma de plata Amadeus prin Navitaire New Skies

Conform cercetarilor efectuate de Amadeus in 2018, procesul de gestionare a platilor greveaza costurile industriei de transport aerian cu aproximativ 34,5 miliarde de dolari anual.

Aceasta includ taxele platite furnizorilor de plati, precum si costurile indirecte, cum ar fi cheltuielile de capital, forta de munca suplimentara necesara pentru a sprijini procesele manuale, precum si veniturile pierdute.

In acelasi studiu, realizat de Amadeus anul trecut, companiile aeriene ne-au impartasit faptul ca principala lor problema legata de zona de payments a reprezentat-o gestionarea platilor catre diferitii lor furnizori.

Pentru o ilustrare practica a acestui lucru, sa aruncam o privire cazul concret al celor de la Wizz Air. Dupa un deceniu de crestere solida, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est cauta o modalitate de a-si simplifica infrastructura de plati.

Companiile aeriene lucreaza in mod frecvent prin intermediari pentru a accesa partenerii de plata, cum ar fi bancile comerciale. Acest lucru ofera o acoperire suplimentara, dar sporeste costul complexitatii si poate duce la costuri mai mari, precum si la reducerea performantelor de plata.

Colaborand cu Wizz Air si cu partenerul sau preferat, Wirecard, Amadeus a identificat o modalitate de a elimina unul dintre intermediarii de plata pe care Wizz Air il utiliza pentru a accesa Wirecard. Noua configuratie asigura o procesare mai eficienta a platilor, ceea ce reduce in ultima instanta costurile Wizz Air. De asemenea, ofera companiei aeriene low-cost o mai mare flexibilitate in configurarea infrastructurii de plata pentru a se adapta nevoilor specifice ale companiei aeriene.”   a precizat Bart Tompkins, Managing Director, Payments – Amadeus.

Platforma de plata Amadeus Xchange Payment Platform ofera un singur punct de intrare pentru a accesa peste 70 de furnizori de plati diferiti. Xchange Payment Platform a fost proiectata de la zero in scopul de a simplifica procesele de plata complexe, integrand toate partile implicate intr-o singura platforma si oferind o gestiune sigura a platilor. Intr-un mediu aflat intr-o schimbare rapida si expus la riscuri multiple, Xchange Payment Platform furnizeaza procese eficiente si in acelasi timp un mediu securizat.

Prin integrarea platformei de plata a Amadeus cu Navitaire New Skies, sistemul de servicii pentru calatori utilizat de Wizz Air, compania aeriana low-cost a fost conectata direct la Wirecard, care este deja integrat cu Xchange Payment Platform.

Suntem incantati sa consolidam parteneriatul nostru si suntem increzatori ca experienta Wirecard in domeniul tehnologiilor financiare digitale ne va ajuta sa oferim mai multe solutii de plata in industria calatoriilor.

Autori

foto
AMADEUS MARKETING ROMANIA SRL