loader
Vodafone Romania anunta rezultatele financiare pentru trimestrul incheiat la 31 decembrie 2016

Vodafone Romania anunta rezultatele financiare pentru trimestrul incheiat la 31 decembrie 2016

Vodafone Romania anunta indicatorii financiari principali pentru al treilea trimestru al anului fiscal 2016-2017, potrivit rezultatelor raportate astazi de Vodafone Group Plc.

Vodafone Romania a inregistrat un numar total de 9.456.879 de clienti (servicii mobile, servicii de voce si Internet of Things) la 31 decembrie 2016, in crestere cu 355.587 fata de perioada similara a anului precedent. Din numarul total de clienti, 8.763.478 sunt utilizatori ai serviciilor mobile.


ARPU mobil al Vodafone Romania a ajuns la 6,2 euro in cele trei luni incheiate la 31 decembrie 2016.


Veniturile din servicii aferente trimestrului incheiat la 31 decembrie 2016 au atins 178,7 milioane de euro, in crestere cu 2,8% fata de perioada similara a anului precedent, in termeni organici.


La 31 decembrie 2016, abonatii serviciilor Vodafone Romania reprezentau 41% din baza de clienti mobili, iar utilizatorii Cartelei Vodafone, 59%. Numarul utilizatorilor serviciilor pre-platite a scazut cu 0,1 puncte procentuale fata de trimestrul anterior.


Consumul de date mobile in trimestrul incheiat la 31 decembrie 2016 a crescut cu 107%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Acest lucru a fost sustinut si de rata de penetrare a smartphone-urilor in baza de utilizatori, care a crescut cu 3,9 puncte procentuale in trimestrul incheiat la 31 decembrie 2016, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.


Ravinder Takkar, Presedinte si CEO Vodafone Romania, a declarat: „In ultimele trei luni ale anului 2016, am avut o serie de realizari cheie care se traduc in servicii de cea mai buna calitate pentru clientii nostri tot mai numerosi. Supernet 4G+ s-a dovedit inca o data cea mai de incredere retea din tara, obtinand doua recunoasteri importante: Cea mai performanta retea mobila din Romania, certificata de auditorul independent P3 communications pentru serviciile de date si de voce, pentru al treilea an consecutiv, si Cea mai rapida retea mobila din Romania, conform rezultatelor testelor efectuate cu aplicatia Speedtest furnizata de Ookla, cel mai popular test din lume pentru verificarea vitezei de internet. In ceea ce priveste serviciile, am continuat sa inovam si ne-am concentrat pe modul in care clientii nostri se pot bucura mai mult de superioritatea retelei noastre, oferindu-le continut exclusiv si de calitate prin serviciul de streaming video si audio 4GTV+ si lansand o noua premiera pe piata, acces nelimitat la social media”.


 

Autori

foto
VODAFONE ROMANIA SA