loader
Veniturile totale ale Medicover si Synevo din Romania au crescut cu peste 27% in anul 2018

Veniturile totale ale Medicover si Synevo din Romania au crescut cu peste 27% in anul 2018

Medicover, companie internationala de servicii de sanatate si diagnostic listata la Bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, a prezentat raportul financiar interimar pentru anul 2018. Medicover a inregistrat in acest interval o crestere a veniturilor globale de 15,8% comparativ cu anul 2017, pana la 671,6 milioane euro.

Medicover este prezenta in Romania prin reteaua de clinici medicale Medicover si laboratoarele si centrele de recoltare Synevo.

Pe parcursul anului 2018, am continuat cresterea organica cu succes si am integrat companiile achizitionate recent, consolidand astfel prezenta noastra pe principalele piete in care activam. Conditiile economice din aceste tari au ramas favorabile, iar noi am cautat  sa oferim o gama de servicii de calitate, usor de accesat de catre pacienti”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

In anul 2018, divizia de Servicii Medicale a inregistrat o crestere a veniturilor de 21,1%, pana la 346,1 milioane de euro. Cresterea a fost sustinuta de performanta modelului de afaceri integrat si a serviciilor cu plata accesate de pacienti (fee for service), in special in Polonia si Romania. In anul 2018 divizia a atins un numar record de 185.000 de membri noi la nivel global.

Divizia de Servicii de Diagnostic a inregistrat anul trecut venituri de 336,7 milioane euro, cu 10,6% mai mari fata de anul anterior. Extinderea teritoriala a fost o prioritate in anul 2018, cand s-au lansat 69 de noi puncte de recoltare, reteaua atingand un numar total de 570 de astfel de centre la nivel global.

Veniturile cumulate pe piata din Romania au crescut in anul 2018 cu 27,1% pana la 93,8 milioane euro, fata de valoarea de 73,8 milioane euro raportata in 2017. Romania este a treia piata ca pondere a veniturilor la nivel global, dupa Germania si Polonia, cu o pondere de 13,9%.

Am incheiat anul 2018 cu o retea mai puternica si acoperire nationala mai mare. Achizitiile realizate de-a lungul anului, atat in Bucuresti, cat si la Oradea si in regiunea Oltenia, ne consolideaza pozitia in piata si ne aduc mai aproape de pacienti. In 2019 vom continua dezvoltarea, oferind servicii de cea mai buna calitate completate de investitii in digitalizare si in imbunatatirea experientei pacientilor, care deja se afla la un nivel superior”, a declarat Adrian Peake, director general Medicover Romania.

Reteaua de clinici Medicover din Romania a crescut in 2018 cu 50% pana la 37 de unitati ca urmare a tranzactiilor finalizate, respectiv achizitia Spitalului Pelican din Oradea, a celor doua clinici detinute de Centrul Medical Academica in Bucuresti si a Centrului Medical Phoenix, un operator medical privat din Oltenia cu o retea de opt clinici in orase precum Craiova, Targu Jiu, Slatina, Calafat si Dragasani.

„Anul 2018 a fost un an de expansiune pentru Synevo Romania. Am deschis 21 de noi centre de recoltare, oferind pacientilor din tara un acces mai facil la serviciile noastre de laborator. Am continuat sa investim in dotarea tehnologica a laboratoarelor si am adus noi teste avansate mai aproape de pacienti. In 2019 vom continua extinderea teritoriala si vom adopta noi tehnologii si instrumente digitale care sa contribuie la cresterea gradului de satisfactie al pacientilor”, a declarat Laurentiu Luca, director general Synevo Romania.

Reteaua Synevo din Romania cuprindea la finalul anului 2018 un total de 99 de centre de recoltare acoperind 33 de judete din tara, respectiv 42 de orase.

Autori

foto
MEDICOVER SRL
foto
SYNEVO ROMANIA SRL