loader
URBB marcheaza un record al activitatii in Romania, cu 2 milioane hectolitri produsi in 2017

URBB marcheaza un record al activitatii in Romania, cu 2 milioane hectolitri produsi in 2017

UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD (URBB) a stabilt un nou record al activitatii de productie la nivel national in 2017, depasind pragul de 2 milioane hectolitri produsi in perioada ianuarie - noiembrie, reprezentand o crestere de 10% comparativ cu nivelul de anul trecut.

In acelasi timp, cifra de afaceri consolidata a grupului URBB s-a ridicat la 650 milioane RON (brut), cu 12% mai mult fata de rezultatul inregistrat in perioada similara din 2016.

 

In ceea ce priveste activitatea pe segmentul bere, URBB inregistreaza un ritm de crestere de 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Performanta URBB este cu atat mai importanta in contextul in care, prin comparatie, rata de crestere anuala la nivelul intregii piete de bere din Romania este estimata la 2-3%, potrivit datelor Asociatiei Berarii Romaniei.

 

“Performanta noastra pe parcursul acestui an ne va servi drept un punct de referinta pentru viitor, in contextul in care, in 2017, am realizat investitii considerabile care s-au tradus intr-un raspuns excelent la nivelul pietei, reflectat pozitiv si in performanta financiara a companiei. Aceasta crestere puternica, de peste trei ori mai mare decat ritmul pietei, a fost stimulata de mai multi factori, dintre care cei mai importanti fiind imbunatatirea prezentei produselor noastre, de exporturi si, mai ales, de investitiile realizate in acest an. Aceste investitii au avut la baza convingerea si increderea noastra in calitatea produselor pe care le oferim consumatorilor din Romania, in profesionalismul echipei URBB din toata tara, dar si in potentialul excelent de crestere in ceea ce priveste cota noastra de piata in Romania”, a declarat Shachar Shaine, Presedinte URBB.

 


Un rol esential pentru avansul URBB provine din extinderea capacitatii anuale de productie, de la 2,1 milioane hectolitri, in 2016, la 2,4 milioane in prezent. Cresterea capacitatii de productie reprezinta unul dintre principalii piloni de investitii ai companiei in 2017, an in care URBB a alocat un buget de investitii de peste 10 milioane euro. In plus, compania a crescut numarul de angajati la nivel national cu 10% fata de anul trecut, pana la 775, pentru a asigura nivel cat mai bun de deservire a clientilor companiei.

 


De asemenea, URBB a investit circa 2 milioane euro (aproximativ 20% din bugetul total) in implementarea solutiei inovatoare de igienizare a dozelor, constand in aplicarea la cald a unei folii de protectie 100% reciclabila dedicata protectiei capacelor cutiilor de bere.

 

Printre celelalte investitii realizate de URBB in acest se regasesc extinderea portofoliului de bere, prin lansarea unui nou sortiment de bere – SKOL Nepasteurizat, introducerea unei noi forme de prezentare pentru Carlsberg – sticla de 660ml, cat si extinderea portofoliului de beri comercializate local prin gama Timeles Collection: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti. Noile produse s-au alaturat portofoliului URBB de beri speciale deja binecunoscute romanilor, precum Guinness, Kilkenny si Weihenstephaner, fiecare brand fiind ales sa fie reprezentativ pentru cate o tara Europeana cu traditie in bere.

Autori

foto
UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD SRL