loader
Up Romania: incurajam companiile sa creasca valoarea tichetelor culturale pentru angajati la noul plafon maxim recent intrat in vigoare

Up Romania: incurajam companiile sa creasca valoarea tichetelor culturale pentru angajati la noul plafon maxim recent intrat in vigoare

Prin intermediul acestui instrument de plata, Up Romania sustine consumul de cultura in randul salariatilor din Romania

Up Romania incurajeaza companiile sa actualizeze suma care poate fi acordata angajatilor prin cardul Up Cultura, dupa ce cuantumul maxim al acestui tip de beneficiu extrasalarial a crescut de la 170 de lei la 190 de lei, de la 1 octombrie 2022.

Potrivit Ordinului 2061/3318 din 21.09.2022, valoarea tichetelor culturale alimentate pe card, lunar sau ocazional, pentru semestrul al II-lea al anului 2022, creste la 190 lei/luna, respectiv 380 lei/eveniment. Prevederea va ramane in vigoare si pentru lunile februarie 2023 si martie 2023.

Cardul Up Cultura este un instrument de plata modern, cu ajutorul caruia salariatii din Romania pot achizitiona produse si servicii culturale, inclusiv de la parteneri online, precum Carturesti, Elefant, CLB.ro, DOL.ro, Editura Arthur, etc. Cu tichetul cultural Up Cultura, beneficiarii pot achizitiona bilete la spectacole de teatru, proiectii cinematografice, concerte, targuri si expoziti, festivaluri, pot intra la muzee si parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor. De asemenea, cardul Up Cultura poate fi folosit pentru achizitia de carti si manuale scolare, filme si albume muzicale in orice format, atat fizic, cat si online.

Prin intermediul acestui instrument de plata, Up Romania sustine consumul de cultura in randul salariatilor din Romania. Oferind acest tip de beneficii, angajatorii vor avea echipe mai creative, mai empatice si mai implicate in activitatea de lucru. Tichetele culturale, ca majoritatea beneficiilor extrasalariale, au un impact major in ceea ce priveste atragerea de angajati competenti, orientati catre autoeducare si crestere. Salutam aceasta modificare a plafonului maxim pentru cardurile culturale si incurajam angajatorii sa actualizeze sumele acordate angajatilor”, a declarat Elena Pap, director general al Up Romania.

Cardul Up Cultura, emis de Up Romania, este dezvoltat sub licenta Mastercard si dispune de tehnologia contactless, astfel ca platile mai mici de 100 de lei pot fi facute fara a mai introduce codul PIN. Salariatii pot solicita cardul cultural si prin intermediul platformei Up MultiBeneficii, iar tot prin intermediul platformei cardul poate fi alimentat. Aceasta platforma ofera mai multa flexibilitate angajatilor, care pot alege sa-si cheltuie asa cum doresc sumele primite ca beneficii extrasalariale.

Cardul Up Cultura vine cu o serie de avantaje fiscale atat pentru angajator, cat si pentru angajat. Contravaloarea tichetelor culturale acordate angajatilor este deductibila din impozitul pe profit al companiilor in limita a 5% din cheltuielile cu salariile personalului. Totodata, pentru salariati, tichetele culturale sunt exceptate de la plata contributiilor sociale aferente valorii lor.

Despre Up Romania:

Up Romania face parte din Grupul Up si deserveste peste 25.000 de clienti si peste 800.000 de beneficiari. Cu o prezenta de 20 de ani in Romania, compania ofera diverse instrumente de motivare si solutii financiare avantajoase pentru performanta businessului companiilor:

1. Produse si servicii care faciliteaza viata de zi cu zi a salariatilor prin accesul la beneficii in multe domenii – carduri Up Dejun, Up Cadou, Up Cultura, Up Vacanta, tichete de cresa; Up Achizitii – platforma dedicata achizitiilor inteligente pentru companii mici si mijlocii – IMM;

2. Platforma de beneficii flexibile – Up MultiBeneficii; 

3. Solutii digitale interactive de incentivare si recompensare – STIM Online; 

4. Servicii dedicate comerciantilor; 

5. Solutii personalizate pentru modernizarea sectorului de actiune sociala - tichete sociale, tichete sociale pentru gradinita;

www.upromania.ro

Autori

foto
UP ROMANIA SRL