loader
Unul dintre cei mai mari producatori de carne de porc din Romania, continua planul de expasiune pe piata locala

Unul dintre cei mai mari producatori de carne de porc din Romania, continua planul de expasiune pe piata locala

Premium Porc Group ajunge la 10 ferme proprii in urma unei investitii de peste 1,6 milioane euro

Premium Porc Group continua planul de expansiune pe piata locala si ajunge la 10 ferme in urma achizitiei si modernizarii complexului Ianca din judetul Braila, format din doua ferme – Matador si Goliat – investitie ce se ridica la peste 1.600.000 euro.

Complexul Ianca a fost initial inchiriat in 2017 de catre Premium Porc, iar de la finalul anului 2019 acesta a intrat in proprietatea grupului, urmand in 2020 o serie de investitii dedicate procesului de retehnologizare si eficientizare a productiei pentru a aduce fermele la standardele Premium Porc. Acest proces a fost demarat la sfarsitul lunii februarie si s-a finalizat in luna iunie.

Cele doua ferme, Matador si Goliat, se afla la o distanta de 1,5 km una fata de cealalta, iar intregul complex se intinde pe aproximativ 25 ha.

Capacitatea este de 3.900 de locuri pe an pentru intregul complex, fapt care conduce la o suplimentare a capacitatii de productie anuala a Grupului Premium Porc cu aproximativ 13.600 de capete. Astfel, capacitatea de productie anuala ajunge la peste 600.000 de capete.

Sergiu Claudiu Mititelu, Country Manager al Premium Porc Group, a declarat:

Achizitia complexului Ianca reprezinta un pas inainte pentru Grupul Premium Porc si o dovada a promisiunii noastre: crestem in Romania. In aproape 15 ani de activitate am crescut capacitatea de productie de la an la an, si am ajuns la un numar de 10 ferme proprii in urma unor investitii totale de peste 181 milioane de euro. Iar planurile noastre nu se opresc aici, ci vizeaza in continuare dezvoltarea afacerii in Romania, impreuna cu o echipa dedicata si profesionista.”

Premium Porc Group

Premium Porc Group, unul dintre cei mai mari producatori de carne de porc din Romania, detine zece companii cu activitate integrata pe verticala in agrobusiness, acoperind productia de cereale, productia de furaje si cresterea de porcine. Grupul de companii Premium Porc este detinut de catre DCH International, holding danez specializat in infiintarea si gestionarea productiei de porcine la scara larga, folosind tehnologie si know-how danez. Grupul de companii opereaza noua ferme de porcine in judetele Braila, Brasov, Constanta, Olt, Sibiu si Vrancea. Infiintat in anul 2006, Grupul Premium Porc a avut cresteri anuale impresionante, ajungand in anul 2018 la o capacitate de productie de peste 600.000 de porci si o cifra de afaceri de aproape 70 milioane euro.

Pentru mai multe informatii vizitati: www.premiumporc.com  

Autori