loader

UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net consolidat de 106,7 milioane lei (23,9 milioane euro) in S1 2014

Creditele pentru IMM au crescut cu 10,4%, cele pentru persoane fizice cu 13,5%, iar cele pentru companii cu 2,6%.

UniCredit Tiriac Bank a inregistrat un profit net consolidat de 106,7 milioane lei (23,9 milioane euro) in primele sase luni ale anului 2014, dupa interesul minoritar.


Veniturile operationale consolidate s-au plasat la 754,5 milioane lei (169 milioane euro), cheltuielile operationale au atins nivelul de 374,8 milioane lei (83,9 milioane euro), iar profitul operational a ajuns la 379,7 milioane lei (85 milioane euro). Provizioanele pentru credite au insumat 263,6 milioane lei (59 milioane euro) in primul semestru al acestui an.


Indicatorii financiari ai UniCredit Tiriac Bank, calculati dupa interesul minoritar, releva o pozitie echilibrata: rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a fost 7,2% in primele sase luni din 2014, in vreme ce rentabilitatea activelor (ROA) s-a plasat la 0,7%. Preocuparea permanenta pentru un control eficient al costurilor s-a reflectat intr-un raport intre costuri si venituri la nivelul de 49,7% in iunie 2014.


“UniCredit Tiriac Bank a sustinut si in primul semestru ritmul creditarii, zonele IMM si imprumuturi ipotecare in lei dovedind un potential mai ridicat. Preluarea portofoliului de clienti Corporate ai RBS Romania vine ca un pas firesc, dar si ca o confirmare a angajamentului nostru ferm de crestere pe piata romaneasca, printr-o strategie echilibrata, adaptata realitatilor autohtone si orientata pe termen lung. Pentru restul anului, economia Romaniei ar putea beneficia dintr-o eventuala accelerare a absorbtiei de fonduri europene si din redresarea consumului – care a dat deja primele semnale de instalare pe un trend pozitiv, desi cu o intarziere considerabila”, a spus Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.


Volumul activelor consolidate a totalizat 28,9 miliarde lei (6,6 miliarde euro) la 30 iunie 2014. Portofoliul de credite a ajuns la un volum de 21,8 miliarde lei (23,4 miliarde lei incluzand creditele externalizate) la jumatatea acestui an, sustinut de cresterea cu 10,4% a finantarilor acordate IMM-urilor, cu 13,5% a creditelor acordate persoanelor fizice si cu 2,6% a creditelor acordate companiilor in intervalul iunie 2013 – iunie 2014.

 

Depozitele clientelei au ajuns la un volum total de 12,8 miliarde lei (2,9 miliarde euro), evolutia fiind sustinuta de cresterea cu 10,1% a sumelor economisite de IMM-uri in ultimul an, respectiv cu 9,2% pentru companiile de talie medie si cu 23,5% pentru persoanele fizice in acelasi interval. UniCredit Tiriac Bank a incheiat primul semestru cu 187 de sucursale, in timp ce numarul angajatilor a ajuns la 3.333.

 

Rezultatele sunt prezentate in baza primelor situatii financiare consolidate pentru Grupul UniCredit Tiriac - care include UniCredit Tiriac Bank SA si filialele sale UniCredit Consumer Financing IFN SA, UniCredit Leasing Romania SA, UniCredit Leasing Corporation IFN SA, ALLIB Leasing SRL, Debo Leasing IFN SA si UniCredit Insurance Broker SRL - intocmite in conformitate cu IFRS adoptate de UE si aplicabile institutiilor de credit din Romania conform reglementarilor BNR.
 

Autori

foto
UNICREDIT BANK SA