loader
Unde merg bucurestenii cu serviciile de ride-hailing: la aeroport, in Centrul Istoric si la mall

Unde merg bucurestenii cu serviciile de ride-hailing: la aeroport, in Centrul Istoric si la mall

Vinerea este cea mai populara zi pentru comenzi

La patru luni de la startul operatiunilor pe piata din Romania, aplicatia de e-hailing Yango prezinta cele mai populare locatii preferate de utilizatorii din Bucuresti.

Bucurestenii comanda o masina cel mai des din zona Centrului Istoric, Cotroceni, Floreasca sau Gara de Nord. De exemplu, din zona Cotroceni, cele mai populare puncte de pornire a curselor sunt AFI Cotroceni Mall si cladirile de birouri adiacente, in timp ce din cartierul Floreasca se remarca Promenada Mall.

De cealalta parte, cele mai frecvente destinatii sunt Aeroportul International Henri Coanda, Centrul Istoric si AFI Cotroceni Mall, locatii preferate atat de catre locuitorii Capitalei, cat si de turistii care viziteaza orasul.

Inca din prima saptamana de la lansarea sa in Romania, Yango a acoperit cu succes nevoile de transport ale locuitorilor din toate zonele Capitalei. Pe langa comenzile plasate in cele mai populare zone centrale, bucurestenii comanda calatorii din toate cartierele, cele mai populare fiind: Titan, Vitan, Regie sau Berceni. Vom continua sa extindem numarul de parteneri cu flota pentru a oferi cel mai complet serviciu de ride-hailing din Bucuresti”, declara Andrei Voicu, Director Yango in Romania.

Conform Yango, vinerea este cea mai populara zi pentru comenzi, fiind ultima zi lucratoare inaintea weekend-ului, iar cei mai multi utlizatori ies seara in oras sau merg la cumparaturi.

Despre Yango

Yango este o aplicatie digitala de e-hailing. Serviciul este operat de catre MLU Europe B.V., companie membra a grupului Yandex (vezi mai jos mai multe detalii despre Yandex). In prezent, Yango (serviciu care functioneaza si sub numele de Yandex.Taxi in unele tari) opereaza in 17 tari, inclusiv Estonia, Letonia, Finlanda, Serbia sau Israel si se extinde rapid in mai multe regiuni ale lumii. Aplicatia este disponibila pentru descarcare gratuita din App Store sau Google Play in romana, engleza si multe alte limbi.

Serviciul Yango/Yandex.Taxi a fost lansat in 2011, iar pana la sfarsitul lunii septembrie 2018 compania a inregistrat 1 miliard de curse. Peste 700.000 de soferi sunt conectati activ la serviciu in fiecare luna. In momentul de fata, intregul business de ride-hailing al Yandex este profitabil, incluzand pietele in care serviciul se extinde.

Despre Yandex

Yandex (NASDAQ:YNDX) este o companie de tehnologie care dezvolta produse si servicii folosind machine learning. Scopul acesteia este de a ajuta consumatorii si afacerile sa isi imbunatateasca activitatea atat in online, cat si in offline. Din 1997, compania ofera servicii de cautare si informare online de talie mondiala, relevante la nivel local. In plus, compania a dezvoltat tehnologii de top pentru servicii de transport, produse de navigatie si multe alte aplicatii mobile disponibile pentru milioane de utilizatori din toata lumea. Yandex este prezenta cu 34 de birouri la nivel global si a fost listata la bursa NASDAQ incepand din 2011.

Autori