loader

Ultima saptamana in care te poti inscrie la Top Talents Romania

Pana pe 29 aprilie pe www.toptalents.ro tineri cu rezultate academice remarcabile, implicati in activitati extracurriculare, membri in organizatii studentesti sau persoane cu experienta internationala sunt asteptate sa se inscrie la cea de-a sasea editie a proiectului Top Talents Romania (23-24 mai 2013, Hotel Caro, Bucuresti)

In urma evaluarii aplicarilor, tinerii selectati vor fi invitati in finala evenimentului unde timp de 2 zile (23-24 mai 2013) vor interactiona cu reprezentantii companiilor partenere si vor putea aplica pentru pozitiile deschise:

  •  BRD - Groupe Société Générale – trainee in departamente ca: Piete Financiare, Resurse Umane, Juridic, Comunicare, Operatiuni Bancare Carduri, Back Office Bancar,
  •  Coca Cola HBC Romania – management trainee in: Marketing, Financiar, Key Accounts, Planning, Quality Assurance, Sales, Logistics, Production;
  • JTI Romania – pozitii de internship pe: Accounting, Marketing, Recruitment, Sales, Key Account, Trends Analyst, CRM Analyst, Application Development, Data Reporting Analyst, Promotional Materials Development, Continous Improvement, EHS;
  •   Colgate-Palmolive (Romania)– internship in departamentele: Marketing si Sales, Financiar si Logistica.
  •  L’Oréal Romania – programul de pepiniera in Marketing sau Comercial.

 

Pe langa cele de mai sus, o alta companie multinationala, Kraft Foods Romaniaparte a Mondel?z International va prezenta oportunitati pentru tineri cu potential.

 

Majoritatea oportunitatilor de cariera oferite finalistilor Top Talents sunt in cadrul programelor de internship sau management trainee deschise de companiile prezente. Conform unui studiu realizat de Catalyst Solutions in perioada februarie - martie cu privire la programele de internship & trainee oferite studentilor, masteranzilor dar si proaspat absolventilor, 93% dintre companii au raspuns ca obiectivul unui astfel de program este de a selecta cei mai buni candidati juniori pentru a-i forma si pastra in companie.

 

Diferenta intre cele doua programe este data de faptul ca internship-uleste cea mai intalnitaformade program pentru studenti, masteranzi si absolventi. Este o metodaflexibilade a angaja tineritalentati, iar in functie de resurselesi marimea companiei, programul de lucru poate fi poate parttimesau full time, pentru o perioada de 2 - 6 luni. In schimb un program de management trainee estemult mai complex. Se adreseazaabsolventilor de maxim 2 anisi in general respectaregulile unui job normal, in plus, perioada de lucru este foarte mare - se poate ajunge si la 2 ani, iar in acest timp trainee-ul poate schimba departamantele (cross-functional) sau poate lucra pe numeroase proiecte ale organizatiei. Pentru ambele tipuri de proiecte procesul de selectie este unul complex, iar participarea la evenimentul Top Talents poate fi considerata o prima etapa in recrutarea celor mai potriviti tineri.  

 

In plus fata de programele de internship si trainee pentru care tinerii pot aplica, participarea la Top Talents le ofera sansa sa:

 

  • se implice in studiul de caz “Mina de aur pierduta a olandezului” sustinuta de Achieve Global. Mina de aur pierduta a olandezului reprezinta o simulare a activitatii profesionale, unde concepte precum planificare, obiective, management de resurse, decizii sunt ingrediente esentiale ale performantei.
  •  participe la conferinta “The need for future leadership”sustinuta de invitatul international Sven Junghagen – Profesor in Management Strategic si fost VicePresedinte al International Affairs, Copenhagen Business School;
  •  

Mai multe informatii despre agenda si modalitatea de inscriere pot fi accesate pe www.hipo.ro/toptalents Participarea la Top Talents este gratuita.

 

Catalyst Solutions

 

Top Talents Romania este organizat de Catalyst Solutions, companie specializata in dezvoltarea de solutii pentru recrutarea de candidati cu potential. Catalyst Solutions sustine companiile in construirea unui brand de angajator puternic pentru candidati talentati care sa contribuie la cresterea organizatiilor lor. Printre solutiile aplicate pentru identificarea si selectia tinerilor cu potential se numara: targul de cariera Angajatori de TOP, programul Consulting Days, publicatiile anuale „Ghidul Angajatorilor” precum si portalul de cariera www.hipo.ro

Autori

foto
CATALYST SOLUTIONS SRL