loader
tbi bank a decis sa reinvesteasca intregul profit obtinut in 2023, de 42,5 milioane euro

tbi bank a decis sa reinvesteasca intregul profit obtinut in 2023, de 42,5 milioane euro

Acum, actionarii tbi bank au decis, de asemenea, sa reinvesteasca si profitul din a doua jumatate a anului 2023, pentru a sustine cresterea viitoare

tbi bank, una dintre cele mai importante banci de tip challenger din Europa de Sud-Est, anunta ca si-a capitalizat intregul profit net consolidat pentru 2023, in valoare de 42,5 milioane de euro.

Profitul tbi pentru primele sase luni ale anului 2023 a fost deja capitalizat in urma unei aprobari obtinute de la Banca Nationala a Bulgariei la sfarsitul anului 2023. Acum, actionarii tbi bank au decis, de asemenea, sa reinvesteasca si profitul din a doua jumatate a anului 2023, pentru a sustine cresterea viitoare.

tbi a raportat rezultate financiare record in 2023, cu un avans al profitului net de 17% si o crestere impresionanta de aproape 40% a activelor totale - cea mai mare dintre toate bancile de pe piata bulgara. In 2023, tbi bank a deservit cererile a 1,6 milioane de clienti unici (de doua ori mai mult decat in 2022) in cele trei piete principale ale sale - Bulgaria, Romania si Grecia, acordand aproximativ 750 000 de credite in valoare de aproape 1 miliard euro (crestere anuala de 30%).

Suntem bucurosi sa vedem angajamentul ferm al actionarilor nostri fata de cresterea viitoare a afacerii noastre. Prin capitalizarea profitului nostru din 2023, oferim o baza stabila pentru a incuraja extinderea noastra pe pietele pe care activam. Vom continua sa investim in imbunatatirea constanta a produselor si serviciilor noastre pentru a face viata clientilor nostri mai usoara”, spune Petr Baron, CEO, tbi fs.

Despre tbi bank

tbi bank este o banca challenger din Europa de Sud-Est si lider regional in domeniul solutiilor de plata alternative, care a imbinat serviciile de finantare si cele de shopping pentru a raspunde mai bine nevoilor clientilor. Banca se concentreaza pe sprijinirea comerciantilor in vederea dezvoltarii afacerilor, precum si pe oferirea de produse si servicii financiare menite sa usureze viata consumatorilor. In prezent, este activa in Bulgaria, Romania, Grecia, Germania si Lituania. Prin diverse canale digitale si parteneriate de incredere cu peste 26 000 de comercianti, tbi are o baza de peste 2 milioane de clienti si a acordat aproape 750 000 de credite in 2023. Modelul sau de afaceri si abordarea axata pe client au dus la transformarea sa in cea mai profitabila si eficienta banca din regiune.

Autori

foto
TBI BANK EAD SOFIA - SUCURSALA BUCURESTI