loader
Sustine AZI copiii din centre de plasament sa devina adultii responsabili si independenti de MAINE. Inscrie-te ca voluntar!

Sustine AZI copiii din centre de plasament sa devina adultii responsabili si independenti de MAINE. Inscrie-te ca voluntar!

Programul educational Ajungem MARI a prelungit pana pe 1 februarie inscrierile la voluntariat in centre de plasament.

Nevoia de voluntari in centre de plasament este foarte mare si Ajungem MARI cauta 1.000 de oameni seriosi si implicati care sa dedice 3 ore pe saptamana copiilor si tineri institutionalizati, din centre de plasament din Bucuresti si 25 de judete.

 

„Lucram in special cu copii din centre de plasament de stat, copiii care au suferit traume in urma institutionalizarii, a abandonului sau a separarii de familii.  Copiii sunt minunati si au un potential pe care deseori nu il cunosc. in cei 3,5 ani de cand a inceput programul, ne-am dat seama ca una dintre principalele nevoi a copiilor este sustinerea lor pe termen lung. Pentru a le oferi asta si pentru a asigura continuitatea programului, facem recrutari la fiecare 6 luni ca sa-i gasim pe cei 1.000 de voluntari fara de care acest program nu ar putea continua.”– Iarina Taban, director executiv si fondator Ajungem MARI.

 

In prezent, in programul Ajungem MARI sunt peste 2000 de copii si tineri intre 3 si 20 de ani din 125 de centre sociale si de plasament.

 

Voluntarii Ajungem MARI merg saptamanal timp de 3 ore in centrele de plasament pentru a sustine cu copiii sedinte interactive de pregatire scolara, ateliere creative sau ateliere de cultura generala, educatie pentru sanatate, educatie financiara sau educatie civica. Pe langa cunostinte, voluntarii le ofera copiilor incurajare, experiente frumoase, oportunitati, ii ajuta sa isi descopere pasiunile, sa isi dezvolte abilitatile si le transmit valori pentru o viata sanatoasa. Toate activitatiile au rolul de a le da copiilor incredere in ei si a le forma abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti. 

 

Chiar daca mare parte dintre voluntari nu au experienta de lucru cu copiii, acestia vor participa la training-uri si vor fi consiliati de specialisti Ajungem MARI pe intreaga durata a modului de voluntariat. 

 

Voluntarii spun ca primesc de la copiii din centre mai mult decat ofera si fac apel la cat mai multi oameni sa li se alature si sa ii sprijine pe copii pe termen lung:

 

Simona Stefanescu, care lucreaza la o firma de avocatura ca PR Manager este voluntar AM din 2016, coordonator voluntari centru din 2017 (unde are si colegi avocati) si trainer educatie financiara in 2017-2018 in cadrul programului "Investim in viitorul copiilor din centre de plasament" (grant Raiffeisen Bank). 

"Pe mine efectiv ma fascineaza copiii si intotdeauna mi-a placut sa petrec timpul in preajma lor. Acum 2 ani am aflat de Ajungem Mari si chiar cautam un ONG care sa fie bine organizat, cu reguli clare si cu experienta la nivel larg in educatie si educare, astfel incat sa impartasim idei si sa aducem si copii impreuna din diferite centre sa se cunoasca. Povestesc tuturor ce copii faini si frumosi avem la centrul la care merg eu. Nu vin aici ca sa le plang de mila, nu pierd timpul gandindu-ma cu tristete la ei: vin saptamanal ca sa mai adaug o caramida mai mica sau mai mare la fundatie, o treapta care sa ii ajute sa evolueze. Aspir sa fiu una din "marile intalniri" ale vietii lor, omul la care sa vina sa ceara un sfat sau sprijin. Nu trebuie sa fiu perfecta ca sa le fiu model; trebuie doar sa le fiu aproape, cu defecte si cu calitati, cu stari in care sa se identifice si ei. De multe ori ma incarca ei cu energie din aia buna, iar biletelele si imbratisarile pe care le primesc, martisorul intis cu timiditate... sunt senzatii de nedescris. Anul asta mi s-a facut pielea gaina cand am asistat la serbarea de Craciun: au cantat atat de frumos si scenetele au fost savuroase. Acest copii au nevoie sa fie integrati in societate, nu sa fie tratati altfel. Si, nu in ultimul rand, aici va veti face prieteni inimosi, cu suflet mare."

 


 

Modulul de voluntariat dureaza 6 luni si incepe in aprilie. Pana atunci au loc inscrierile, training-urile despre nevoile copiilor si metode de lucru cu ei si repartizarea voluntarilor la centre in functie de program si disponibilitate. inscrierea se face printr-un formular onlinehttps://goo.gl/jAgKxs pana pe 1 februarie. Pe site-ul www.ajungemmari.ro, sectiunea Devino voluntarhttp://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/ puteti gasi mai multe detalii si pasii de inscriere. 

 

Ajungem MARI cauta 1.000 de voluntari in Bucuresti si in judetele: Arad, Arges, Bacau, Braila, Bihor, Botosani, Brasov, Buzau, Constanta, Cluj, Dambovita, Dolj, Galati, Harghita, Hunedoara, Gorj, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis, Vrancea. 

Autori

foto
ASOCIATIA LINDENFELD