loader
Seminar dedicat mediului de afaceri din Timisoara despre preturi de transfer si oportuntati de finantare nerambursabila

Seminar dedicat mediului de afaceri din Timisoara despre preturi de transfer si oportuntati de finantare nerambursabila

Rödl & Partner a organizat pe 30 martie 2017, alaturi de Camera de Comert Industrie si Agricultura Timis, un seminar cu o tematica cuprinzatoare pentru mediul de afaceri din regiune.

In prima parte seminarului, specialistii Rödl & Partner au prezentat publicului aspectele teoretice relevante privind modalitatea de intocmire a dosarului, cu accent pe informatii practice si modalitati de minimizare a riscurilor, in conformitate cu legislatia actuala si cu noutatile aparute in domeniul preturilor de transfer din Romania. In finalul prezentarii, consultantii Rödl & Partner au atras atentia asupra importantei pregatirii din timp a dosarului preturilor de transfer fiind un proces indelungat care necesita o planificare riguroasa, o documentatie solida, pentru care sunt solicitate numeroase informatii si detalii despre compania analizata.

 

In cea de-a doua parte a seminarului, expertii Rödl & Partner au vorbit despre oportunitatile de finantare a proiectelor cu fonduri structurale nerambursabile pentru resurse umane prin Programul Operational Capital Uman (POCU), pentru investitii (Axa 2.2) prin Programul Operational Regional (POR), pentru investitii in energie (Axa 6.2) prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) si, pe scurt, despre alte finantari si investitii pentru IMM-uri. Au fost prezentate activitatile eligibile si conditiile de aplicare utilizand exemple concrete ale unor companii care au accesat finantare din Fonduri Europene, avand la baza si experienta companiei Rödl & Partner care a implementat cu succes un astfel de proiect.

 

Prezentarile au fost structurate intr-o maniera dinamica si interactiva, cu sesiuni de intrebari si raspunsuri privind cazuri si spete concrete.