loader
Schneider Electric si Grupul VELUX sunt parteneri in promovarea energiei regenerabile

Schneider Electric si Grupul VELUX sunt parteneri in promovarea energiei regenerabile

Viitoarele PPA (Power Purchase Agreements) isi propun sa permita dezvoltarea de noi proiecte de energie regenerabila in toata Europa, Schneider Electric sprijinind Grupul VELUX in procesul de achizitii

Grupul VELUX si Schneider Electric au stabilit un parteneriat prin care vor incheia contracte de achizitie de energie regenerabila (PPA). Acest lucru va intensifica eforturile producatorului mondial de ferestre de acoperis de a-si atinge obiectivul de 100% energie regenerabila (RE100) pana in 2023, care face parte din obiectivul sau de neutralizare a emisiilor de carbon pentru 2030.

Viitoarele PPA (Power Purchase Agreements) isi propun sa permita dezvoltarea de noi proiecte de energie regenerabila in toata Europa, Schneider Electric sprijinind Grupul VELUX in procesul de achizitii in calitate de consilier full-service al cumparatorului. Motivatia principala a Grupului VELUX este de a-si atinge obiectivul RE 100 si de a aduce noi surse regenerabile in retea.

Acest efort face parte din angajamentul Grupului VELUX de a deveni o companie 100% neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon (scopul 1 si 2). Mai mult, contribuie la reducerea la jumatate a emisiilor de carbon in lantul sau valoric (scopul 3) pana in 2030. In acelasi timp, compania va cauta sa-si neutralizeze intreaga sa amprenta istorica de carbon - datand de la infiintare, in 1941 - prin proiecte de conservare a padurilor, identificate si administrate de Worldwide Fund for Nature (WWF). Impreuna, aceste initiative sunt menite sa sustina angajamentul general al Grupului VELUX de a deveni Lifetime Carbon Neutral pana in 2041.

Viitoarele PPA isi propun sa reprezinte o combinatie de tehnologii curate, VELUX urmarind sa-si asigure un angajament pe termen lung de a cumpara energie la un pret fix. Un PPA ofera dezvoltatorilor de energie regenerabila motivatia necesara pentru a stabili un sistem de generare de energie curata. Pentru VELUX, un PPA va asigura stabilitatea si predictibilitatea preturilor la electricitate si va permite companiei sa abordeze scopul nr. 2, cel cu privire la emisiile de gaze cu efect de sera.

Grupul VELUX incearca sa urmareasca noi proiecte de energie regenerabila nesubventionate in tarile UE, asigurandu-se ca energia regenerabila este adaugata la retea si inlocuieste astfel sursele poluante de energie produsa din combustibili fosili.

Planeta se confrunta cu crize climatice si naturale duale, asa ca ne-am angajat sa facem tot ce tine de noi pentru a consolida un viitor mai sustenabil”, a declarat Jorn Neubert, Senior Vice President of Supply, grupul VELUX. „Suntem printre primele companii din lume - si prima companie din industria constructiilor - care isi asuma responsabilitatea atat pentru emisiile de carbon din trecut, cat si pentru cele viitoare, prin angajamentul nostru de a deveni Lifetime Carbon Neutral, iar acest parteneriat cu Schneider Electric este o parte importanta a realizarii acestui lucru.”

Este o onoare sa avem acest parteneriat cu grupul VELUX in calatoria sa de accelerare a decarbonizarii cu energie regenerabila”, a declarat Philippe Diez, vicepresedintele EMEA Energy & Sustainability Services Schneider Electric. „Grupul VELUX este un pionier devotat al climatului corporativ si al actiunilor legate de natura. Asumarea responsabilitatii nu numai pentru impactul din trecut, ci si pentru emisiile viitoare, este atat inovatoare, cat si inspirationala. Suntem incantati sa-i ajutam in accelerarea obiectivelor climatice si sa le sustinem angajamentul cel mai important de a deveni Lifetime Carbon Neutral pana in 2041.”

Achizitionarea de energie electrica regenerabila este o parte a angajamentului Grupului VELUX de a elimina dependenta companiei de energia produsa de combustibilii fosili. Accentul initial este pe imbunatatirea eficientei energetice pe toate site-urile, precum si pe construirea unor capacitati de generare de energie termica si electrica in mod regenerabil, prin utilizarea celulelor solare. Combinate, aceste lucruri vor ajuta Grupul VELUX sa isi atinga obiectivul „zero carbon” pana in 2030.

Despre Grupul VELUX

De aproape 80 de ani, Grupul VELUX a creat medii de viata mai bune pentru oamenii din intreaga lume, ajutandu-i sa profite la maximum de lumina naturala si de aerul proaspat, prin acoperis. Gama noastra de produse include ferestre de acoperis si luminatoare modulare, jaluzele decorative, produse de protectie solara si roller shutters, precum si solutii si instalatii smart home. Aceste produse ajuta la asigurarea unui climat interior sanatos si sustenabil, pentru munca si invatare, pentru joaca si relaxare. Lucram la nivel global - cu operatiuni de vanzare si productie in peste 40 de tari si aproximativ 11.500 de angajati in intreaga lume. Grupul VELUX este detinut de VKR Holding A/S, o companie cu raspundere limitata detinuta in intregime de fundatii caritabile non-profit (FUNDATIILE VELUX) si de familie. In 2019, VKR Holding a avut venituri totale de 2,9 miliarde EUR, iar FUNDATIILE VELUX au donat 178 milioane EUR in granturi caritabile. Pentru mai multe informatii, vizitati www.velux.com.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie - prin intermediul unor solutii in-teligente - este un drept fundamental al omului. Le oferim tuturor ocazia de a face mai multe lucruri cu mai putine resurse, asigurand prezenta vietii oriunde, oricand si pentru oricine - Life is On!

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sus-tenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii pe zona energetica, de automatizari in timp real, de sof-tware si servicii integrate pentru locuinte, in cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL
foto
VELUX ROMANIA SRL