loader
Schneider Electric prezinta rezultatele ESG din primul trimestru din 2023

Schneider Electric prezinta rezultatele ESG din primul trimestru din 2023

SSI Schneider Electric monitorizeaza si masoara progresul companiei pe baza unei serii de obiective de transformare de mediu, sociale si guvernanta (ESG) stabilite pentru 2025

Schneider Electric a anuntat rezultatele primului trimestru al anului 2023, din programul sau Schneider Sustainability Impact (SSI), alaturi de rezultatele sale financiare.

La doar o luna dupa ce Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) a publicat cel mai recent raport care subliniaza costul dramatic al inactiunii globale in privinta schimbarilor climatice, Gwenaelle Avice-Huet, Chief Strategy and Sustainability Officer la Schneider Electric, a spus ca „Acest raport ne reaminteste ca exista inca timp pentru a actiona in aceasta directie, destul de scurt totusi. Vestea buna este ca sunt deja disponibile solutii de reducere a emisiilor. Fiecare zi, fiecare saptamana si fiecare trimestru conteaza si facem tot posibilul pentru a ne accelera eforturile in mod metodic, sistematic si colaborativ.”

SSI Schneider Electric monitorizeaza si masoara progresul companiei pe baza unei serii de obiective de transformare de mediu, sociale si guvernanta (ESG) stabilite pentru 2025. Compania prezinta acest progres in fiecare trimestru pentru a stimula partile interesate, atat interne, cat si externe.

In acest trimestru, Schneider a inregistrat progrese semnificative in ceea ce priveste:

Clima si Resursele, ajutandu-si in mod continuu clientii sa-si reduca amprenta de carbon datorita solutiilor care economisesc sau evita aceste emisii care au efecte negative. De asemenea, compania a facut progrese semnificative in Proiectul Zero Carbon, care face parte din eforturile continue de a atinge Net-Zero in lantul valoric Schneider pana in 2050, conform unei strategii validate de Science Based Targets initiative (SBTi).

Echilibru si Generatii - prin depasirea pragului de 40 de milioane de oameni care obtin acces la energie electrica curata si fiabila si cu peste 430.000 de oameni acum instruiti in managementul energiei. Abordarea unica a Schneider Electric se bazeaza pe paradoxul energetic prin echilibrarea nevoii de a reduce emisiile de carbon legate de energie la nivel global, dand totodata putere comunitatilor sa creasca baza de competente necesare pentru a-si sustine nevoile viitoare in materie de energie si pentru a reduce decalajul de acces la energie.

Scorul SSI pentru primul trimestru al anului 2023 este de 5,25 din zece, ceea ce reprezinta un pas incurajator catre atingerea targetului pentru intregul an de 6 din zece.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro 

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL