loader
Schneider Electric contribuie la restaurarea Catedralei Notre-Dame din Paris

Schneider Electric contribuie la restaurarea Catedralei Notre-Dame din Paris

Pentru Notre-Dame de Paris, angajamentul Schneider este de a oferi expertiza, echipamentele si solutiile de ultima generatie care sunt necesare

Schneider Electric si institutia publica responsabila cu Reconstructia Notre-Dame de Paris au semnat un acord de sponsorizare prin care Schneider se angajeaza sa contribuie la restaurarea catedralei prin donatii in-kind si prin transfer de competente.

Incendiul care a afectat grav catedrala, pe 15 aprilie 2019, a declansat un val extraordinar de solidaritate, in care s-a implicat si Schneider Electric. „Este firesc ca Schneider Electric sa ia parte la acest tip de actiuni pentru site-uri emblematice si prestigioase, asa cum am facut in trecut pentru Comedie Francaise sau statia din Antarctica”, a subliniat Gilles Vermot-Desroches, Director of Citizenship and Institutional Affairs la Schneider Electric.

Pentru Notre-Dame de Paris, ca si pentru proiectele anterioare, angajamentul Schneider este de a oferi expertiza, echipamentele si solutiile de ultima generatie care sunt necesare. Schneider Electric va furniza toate echipamentele pentru alimentarea santierului: statia de transformare, toate dulapurile electrice din aval si panourile intrerupatoarelor si componentele acestora.

Acordul include, de asemenea, un sistem de management al cladirii (BMS), adica toate instrumentele pentru managementul energiei si controlul consumului de energie. Senzorii, controlerele, PLC-urile, magistralele de comunicatie si software-ul asociat vor permite operatorilor Catedralei sa ajusteze cu precizie utilizarea si consumul de energie al santierului. Schneider furnizeaza, de asemenea, un invertor, un tablou de distributie si iluminat de urgenta.

Pe langa echipamente, compania Schneider Electric este responsabila de intretinerea sistemelor de distributie electrica ale santierului, precum si de proiectarea, ingineria, punerea in functiune si programarea sistemelor instalate si de trainingul viitorilor utilizatori.

Cedric Larcher, Senior Project Manager la Schneider Electric Franta, coordoneaza implementarea proiectului. Obisnuit cu proiecte pe masura in medii deosebite, el si echipa lui sunt motivati sa lucreze la acest proiect care, pe langa caracterul sau prestigios, este unul deloc obisnuit – din ratiuni ce tin de statutul de monument istoric al catedralei, care aduce propriile cerinte specifice, dar si de amploarea sa, constrangerile de logistica, spatiu si acces (scari, subsoluri, pivnite etc.) si de complexitatea rezultata a lucrarii.

Pentru Schneider Electric, participarea la restaurarea Catedralei Notre-Dame de Paris nu este doar un parteneriat tehnic, ci si unul uman”, a declarat Jean-Pascal Tricoire, presedinte si CEO al Schneider Electric.Ne ofera posibilitatea de a implementa solutiile noastre inovatoare si sigure de management al energiei in slujba unui sit emblematic, drag cetatenilor Frantei si lumii. Si, de asemenea, acest proiect este si o aventura umana pentru angajatii care vor participa pe santier."

Multumim Schneider Electric pentru sprijinul acordat in restaurarea Notre-Dame de Paris. Alimentarea acestui monument cu energie electrica este o provocare majora pentru lucrarile care vor permite redeschiderea catedralei in 2024. Suntem incantati sa beneficiam de solutiile inovatoare de management al energiei de la Schneider, care vor permite viitorilor operatori sa-si optimizeze consumul de energie. Ne angajam sa integram aceste preocupari in restaurarea Catedralei si suntem incantati sa vedem in aceste progrese tehnice know-how-ul francez pus in slujba patrimoniului nostru", a spus Philippe Jost, director general adjunct al Institutiei Publice pentru Restaurarea Notre-Dame de Paris.

Lucrarile vor incepe in cateva luni si vor asigura alimentarea cu energie a santierului. BMS va face posibile controlul si optimizarea consumului de energie ale monumentului, aducand inovatii din secolul al XXI-lea acestei catedrale, un sit al patrimoniului mondial si o capodopera a artei medievale.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro 

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL