loader

SAP si S&T, in parteneriat cu Universitatea Petru Maior din Targu Mures, lanseaza un proiect de educare in domeniul solutiilor software pentru afaceri

SAP Romania, subsidiara locala a SAP SE (NYSE: SAP), liderul mondial pe piata de solutii software de business si tehnologie, impreuna cu S&T Romania, important integrator IT de pe plan local si unul dintre principalii parteneri SAP, in colaborare cu Universitatea Petru Maior din Targu Mures, au lansat proiectul Intreprindere simulata.

Proiectul are ca scop dezvoltarea competentelor participantilor in utilizarea unor sisteme informatice de tip ERP (Enterprise Resource Planning) si familiarizarea acestora cu mediul real de activitate dintr-o intreprindere, urmand ca, dupa parcurgerea activitatilor didactice si de project management, participantii sa deruleze stagii de practica in companii locale.

 

Proiectul se adreseaza in special studentilor, masteranzilor si doctoranzilor din cadrul Universitatii Petru Maior, de la 5 programe de studiu de licenta: Contabilitate si Informatica de Gestiune, Finante si Banci – Contabilitate, Management, Economia Turismului, Comertului si Serviciilor si Facultatea de Inginerie Economica si Industriala, respectiv 4 programe de masterat: Contabilitate si Audit, Managementul Afacerilor, Gestiune Financiar Bancara, Managementul Resurselor Umane – dar si profesorilor universitari si administratorilor de sisteme IT, in total, in cadrul proiectului, fiind disponibile 180 de locuri.

 

„Actionam astfel incat transferul de la activitatea didactica, desfasurata in cadrul universitatii, la viata activa in mediul de business sa se realizeze cu un bagaj de cunostinte teoretice la care se adauga experienta practica, dobandita in cadrul unor programe precum cel lansat in parteneriat cu SAP si S&T”, a declarat Avram Tripon, manager de proiect din cadrul Universitatii Petru Maior.

 

In cadrul proiectului, sub indrumarea specialistilor SAP si S&T, participantii vor avea ocazia sa interactioneze cu sistemul SAP ERP, cel mai des intalnit sistem informatic la nivel european pentru gestiunea resurselor in cadrul intreprinderilor. Pe langa participarea la conferinte si seminarii introductive, cursantii vor beneficia in cadrul proiectului si de materiale informative, precum suporturi de curs, teste de evaluare, prezentari PPT, etc.

 

„S&T se va ocupa de configurarea sistemului informatic SAP ERP pe platforma HANA, de instruirea cadrelor didactice si a studentilor, de identificarea, impreuna cu SAP Romania, a potentialilor angajatori pentru practica studentilor si transferul de know-how pentru noi tehnologii, astfel incat toti participantii sa interactioneze cu un sistem similar celor intalnite in cele mai performante intreprinderi la nivel european si nu numai”, a precizat Anca Ileana, responsabila de proiect din partea S&T.

 

Mai mult, participantii la proiect vor avea ocazia sa intalneasca oameni de business locali care deja utilizeaza solutiile SAP pentru dezvoltarea unui business performant, printre care dna. Rodica Baciu, manager in cadrul Materom, unul dintre cei mai mari distribuitori de componente auto din Romania, cu sediul central la Targu Mures si Paul Ilea, director general la Hirschmann Romania, un important producator de componente auto din tara noastra, parte a Hirschmann Automotive.

 

„Ca lider in domeniul solutiilor software pentru afaceri am considerat ca este de datoria noastra sa ne implicam si mai mult in educarea tinerilor si prezentarea celor mai inovative tehnologii pentru afaceri”, a declarat si Valentin Tomsa, director general SAP Romania.
 

Autori

foto
SAP ROMANIA SRL