loader
Romsilva ofera gratuit 600 de mii de puieti forestieri voluntarilor implicati in actiuni de impaduriri

Romsilva ofera gratuit 600 de mii de puieti forestieri voluntarilor implicati in actiuni de impaduriri

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, prin directiile silvice din subordine, acorda, sub forma de sponsorizare, 600.000 de puieti forestieri voluntarilor care se implica, in campania de impaduriri din aceasta toamna, in actiuni de impaduriri in afara fondului forestier national.

Pot beneficia de sponsorizare cu puieti forestieri persoanele fizice sau juridice care nu au scop lucrativ, care detin un teren sau au acordul proprietarului unui teren care urmeaza a fi impadurit, in baza unei solicitari adresate directiilor silvice din cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva.

Mentionam ca, intre 2017 si 2022, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a oferit, sub forma sponsorizarii, 2.260.100 de puieti forestieri voluntarilor care s-au implicat in actiuni de impadurire a terenurilor aflate in afara fondului forestier, cu o valoare cumulata de peste 2 milioane de lei. Personalul silvic din cadrul Romsilva a asigurat voluntarilor, la cerere, si asistenta tehnica necesara la aceste actiuni de impaduriri efectuate in afara fondului forestier.

Cu acesti puieti forestieri s-au putut impaduri circa 560 de hectare terenuri aflate in afara fondului forestier national.

De asemenea, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a valorificat, in acelasi interval de timp, catre persoane fizice sau juridice, 16,4 milioane de puieti forestieri produsi in pepinierele proprii, obtinand venituri de 21,9 milioane de lei.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva produce anual in pepinierele silvice peste 30 de milioane de puieti forestieri, din 60 de specii, precum si peste 1 milion de puieti ornamentali.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si nationale, precum si 12 herghelii de stat.

Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR – ROMSILVA

         

Autori

foto
REGIA NATIONALA A PADURILOR ROMSILVA RA