loader
ROCKWOOL incepe constructia fabricii de vata minerala bazaltica de langa Ploiesti

ROCKWOOL incepe constructia fabricii de vata minerala bazaltica de langa Ploiesti

Grupul ROCKWOOL incepe lucrarile de constructie la fabrica de vata minerala bazaltica din judetul Prahova, proiect ce implica o investitie initiala de aproximativ 50 de milioane de euro.

Constructorul selectat de ROCKWOOL pentru dezvoltarea primei sale unitati de productie din Romania este CON-A, una dintre cele mai mari companii de constructii cu capital romanesc, care are peste 25 de ani de experienta pe piata locala.

Fabrica ROCKWOOL va fi amplasata pe un teren de aproximativ 30 de hectare, in parcul industrial Ploiesti West Park din localitatea Aricestii Rahtivani, in apropiere de Ploiesti, si va genera in jur de 150 de locuri de munca direct si alte 300 in mod indirect, pentru servicii si logistica.

„Ne bucuram ca putem da startul lucrarilor pentru aceasta fabrica, stim cat de mult o asteapta clientii nostri. Aceasta unitate de productie este, in primul rand, un angajament fata de ei, ne va ajuta sa fim mai aproape de proiectele lor din Romania si sa le livram mai rapid produsele de care au nevoie. Inceperea constructiei vine intr-un context bun. Vedem o cerere tot mai mare pentru produsele noastre care ajuta cladirile sa economiseasca energie, sa fie sigure la incendiu si sa ofere un confort sporit. Multumim autoritatilor pentru sprijinul acordat, ne bucuram ca au inteles importanta acestui proiect pentru economia si comunitatea locala”, declara Florin Popescu, Business Unit Director, ROCKWOOL Balkans.

Productia de vata minerala din fabrica ROCKWOOL de langa Ploiesti va incepe in anul 2019. Cea mai mare parte a materiei prime va proveni din Romania, iar serviciile de logistica si forta de munca angajata direct de ROCKWOOL sau de companiile subcontractante vor fi majoritar locale.

Serviciile de supervizare si management pentru executia lucrarilor din santier vor fi asigurate de compania Blue Projects.

Grupul ROCKWOOL a anuntat, la finalul anului trecut, investitia intr-o fabrica de vata minerala bazaltica in judetul Prahova, parte a planului sau de a deschide noi capacitati de productie in Statele Unite ale Americii, Suedia si Romania.

Autori

foto
ROCKWOOL ROMANIA SRL